Σχολιασμός με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης στο φετινό Wimbledon

Το παλαιότερο τουρνουά τένις, το Wimbledon, θα εισάγει σχολιασμό και ανάλυση παικτών βασισμένα στην τεχνητή νοημοσύνη στο φετινό τουρνουά.

Η πρωτοβουλία έρχεται μετά από μια συνεργασία μεταξύ της International Business Machines (IBM) και του The All England Lawn Tennis Club.

Όπως

αποκάλυψε η IBM, το επερχόμενο εργαλείο θα επιτρέψει στους λάτρεις του τένις να παρακολουθούν βασικές στιγμές των αγώνων με ηχητικό σχολιασμό. Η λειτουργία στοχεύει να τους προσφέρει μια πιο «εσωτερική εμπειρία» όταν παρακολουθούν το τουρνουά. Η IBM συνεργάστηκε με το The All England Lawn Tennis Club για να εκπαιδεύσει το AI με τους κανόνες και τις ιδιαιτερότητες του τένις.

Επιπλέον, η εταιρεία θα κυκλοφορήσει το IBM AI Draw Analysis. Για άλλη μια φορά, θα βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα καθορίζει τις πιθανότητες κάθε παίκτη να φτάσει στον τελικό σύμφωνα με την πρόσφατη απόδοση και την τρέχουσα κατάταξη.

Ο Jonathan Adashek, ανώτερος αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών, είπε ότι η καινοτόμος λειτουργία θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά αθλητικά γεγονότα όπως το Wimbledon να αυξήσουν το κοινό τους μέσω της ενσωμάτωσης ψηφιακών εμπειριών.

«Η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης και δεδομένων που χρησιμοποιεί η IBM για να δημιουργήσει μοναδικές εμπειρίες θαυμαστών του Wimbledon είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούμε για να προωθήσουμε τον επιχειρηματικό μετασχηματισμό με πελάτες σε όλους τους τομείς και τις βιομηχανίες», πρόσθεσε.

Ο Usama Al-Qassab, διευθυντής Μάρκετινγκ και Εμπορίου του The All England Club, είπε ότι η συνεργασία με την IBM στοχεύει να προσφέρει πρόσθετες εμπειρίες στους οπαδούς του Wimbledon σε όλο τον κόσμο:

«Φέτος, εισάγουμε νέες δυνατότητες για τις ψηφιακές μας πλατφόρμες που χρησιμοποιούν την πιο πρόσφατη τεχνολογία AI από την IBM για να βοηθήσουν τους θαυμαστές να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες και πρόσβαση σε σχολιασμούς για μια ευρύτερη ποικιλία αγώνων μέσω των βίντεο με τις καλύτερες στιγμές αγώνων».

Το Wimbledon θα ξεκινήσει στις 3 Ιουλίου, ενώ ο μεγάλος τελικός είναι στις 16 Ιουλίου.

Οι προσπάθειες του Australia Open

Ένα άλλο σημαντικό τουρνουά τένις που πρόσφερε ψηφιακές εμπειρίες είναι το Australian Open. Συνεργάστηκε με την Decentraland τον Ιανουάριο του περασμένου έτους για να επιτρέψει στους φιλάθλους να παρακολουθήσουν αγώνες και το κεντρικό στάδιο Rod Laver Arena, ακόμη και χωρίς να βρίσκονται φυσικά εκεί.

Η πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας κυκλοφόρησε επίσης μια συλλογή από 6.776 NFTs που ονομάζονται «Art Ball NFTs». Είναι ενδιαφέρον ότι κάθε ένα από αυτά αντιπροσώπευε μια νικητήρια βολή από όλους τους αγώνες από το πρωτάθλημα του 2022.

Wimbledonτεχνητή νοημοσύνητένιςAI
Keywords
Αναζητήσεις
scholiasmos-me-ti-voitheia-technitis-noimosynis-sto-fetino-wimbledon.htm
Τυχαία Θέματα