«Σχέδιο Δεκαπενταύγουστος»: Αυξημένοι έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε τουριστικές περιοχές

Σε εφαρμογή τέθηκε το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για την περιφρούρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται γνωστοί προορισμοί του Ιονίου πελάγους και των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, στη Μύκονο έχουν σταλεί επιπλέον 150 αστυνομικοί, στη Ζάκυνθο 120, ενώ στη Σαντορίνη 80.

Τι περιλαμβάνει το «Σχέδιο Δεκαπενταύγουστος»:

Διαρκείς περιπολίες Drones για έλεγχο κορονοπάρτυ«Σκανάρισμα»
στα social media για πάρτυΔιακριτική παρουσία έξω από ιερούς ναούς

Σημειώνεται πως ιδιαίτερα στην Τήνο, που αποτελεί επίκεντρο των εορτασμών, και ο ναός της Ευαγγελίστριας, χιλιάδες πιστοί συρρέουν για το προσκύνημα της Μεγαλόχαρης. Οι αρχές του νησιού απευθύνουν έκκληση για πιστή τήρηση των μέτρων, αλλά και η Μητρόπολη έχει αυστηροποιήσει τα μέτρα προστασίας.

Αντίστοιχα κινούνται οι αρχές και στην Πάρο, όπου πόλος έλξης για πολλούς πιστούς είναι η Παναγία η Εκατονταπυλιανή. Υπενθυμίζεται πως το νησί είναι ήδη επιβαρυμένο επιδημιολογικά.

Τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μη πραγματοποίηση λιτανείας της εικόνας σε κανέναν από τους ναούς της χώρας και αυτό ούτως ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Ιερά Σύνοδος έχει διαμηνύσει σε ιερείς και ιεράρχες την αναγκαία εφαρμογή των μέτρων στους ναούς και τα μοναστήρια. Με βάση τα ισχύοντα, έως και την προσεχή Δευτέρα (16 Αυγούστου) επιτρέπεται η είσοδος στους ναούς με αναλογία ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και με ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Στους εξωτερικούς χώρους (προαύλια εκκλησιών) ισχύει ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων μεταξύ τους, όπως και η χρήση διπλής μάσκας.

ΔεκαπενταύγουστοςΤουρισμόςΕΛΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα