Σαρωτική νίκη Τραμπ και στη Νότια Καρολίνα, πολιτεία της Χέιλι

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε εύκολα της Νίκι Χέιλι στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στη Νότια Καρολίνα το Σάββατο (24/2), επεκτείνοντας το σερί νικών του καθώς βαδίζει προς μια τρίτη συνεχόμενη προεδρική υποψηφιότητα και μια ρεβάνς με τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρώην πρόεδρος κέρδισε τη νότια πολιτεία, η οποία είναι και η γενέτειρα της αντιπάλου του, η οποία, μάλιστα, διετέλεσε κυβερνήτρια εκεί για δύο θητείες.

Η μεγάλη νίκη ενίσχυσε

τις εκκλήσεις των συμμάχων του Τραμπ ότι η Χέιλι, η μόνη που έχει παραμείνει στην κούρσα για το χρίσμα, πρέπει να εγκαταλείψει.

Όμως η Χέιλι, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες με βάση τις δημοσκοπήσεις, επέμεινε προκλητικά ότι θα αγωνιστεί τουλάχιστον μέχρι την «Σούπερ Τρίτη» στις 5 Μαρτίου, όταν οι Ρεπουμπλικάνοι θα ψηφίσουν σε 15 πολιτείες.

Ο Τραμπ κέρδισε με 59,8% έναντι 39,5% για τη Χέιλι με το 99% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα με την Edison Research. Οι δημοσκοπήσεις σε όλη την πολιτεία πριν από το Σάββατο έδιναν στον Τραμπ μέσο προβάδισμα 27,6 ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης 538.

«Είναι μια υπέροχη ημέρα», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ μετά τη νίκη του, ενώ αναφερόμενος στις επόμενες αναμετρήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές, προεξόφλησε νίκη στο Μίσιγκαν πριν από την αποκαλούμενη «Σούπερ Τρίτη» τον ερχόμενο μήνα.

Επίσης ο Τραμπ υποσχέθηκε νίκη απέναντι στον Μπάιντεν, τον οποίο κατηγόρησε πως «καταστρέφει τη χώρα». «Θα του πούμε: Τζο, απολύεσαι! Βγες έξω!», είπε καταχειροκροτούμενος από υποστηρικτές του.

«Το 40% δεν είναι μια μικρή ομάδα», είπε η Χέιλι για το ποσοστό που συγκέντρωσε. «Υπάρχουν τεράστιοι αριθμοί ψηφοφόρων στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών που λένε ότι θέλουν μια εναλλακτική», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ έχει κυριαρχήσει και στις πέντε προκριματικές αναμετρήσεις των Ρεπουμπλικανών μέχρι στιγμής, στην Αϊόβα, στο Νιου Χάμσαϊρ, στη Νεβάδα, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και τώρα στην πολιτεία καταγωγής της Χέιλι, μην αφήνοντας περιθώρια αισιοδοξίας στην αντίπαλό του.

#ΧΕΙΛΙ #Τραμπ #Νότια_Καρολίνα #ΗΠΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ_ΗΠΑ #ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
sarotiki-niki-trab-kai-sti-notia-karolina-politeia-tis-cheili.htm
Τυχαία Θέματα