Σαρηγιάννης: Η Όμικρον θα επιβάλλει lockdown-Μέχρι την Πρωτοχρονιά θα επικρατήσει

Αναπόφευκτο θεωρεί το lockdown ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης όταν επικρατήσει η μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα.

Μιλώντας την Τρίτη (21/12) στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «το lockdown είναι κάτι που δεν θέλει

κανείς, το έχουμε πει αλλά έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πραγματικό εχθρό με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Ακόμα πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό διαφυγής της ανοσίας για τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και για τους νοσήσαντες που δεν έχουν εμβολιαστεί. Και όταν κάνεις την τρίτη δόση, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, είναι σχεδόν προφυλαγμένος».

«Ως το τέλος Δεκεμβρίου θα επικρατήσει η Όμικρον»

«Όλα αυτά τα στοιχεία συνηγορούν να δούμε το αργότερο, ως το τέλος Δεκεμβρίου, επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον στην ελληνική κοινότητα», προέβλεψε, σημειώνοντας πως «κάνουμε νέους υπολογισμούς».

Ακόμα είπε πως «στις 16 του μήνα, τα κρούσματα θα είναι 6.000, στο καλύτερο σενάριο», ενώ σχετικά με τη νόσηση από τη νέα παραλλαγή τόνισε πως «δεν αποδεικνύεται ότι κανείς νοσεί ελαφρύτερα, με βάση τα ευρωπαϊκά στοιχεία».

«Αν η διασπορά», συνέχισε, «συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα είναι επιλογή το lockdown, θα μας το επιβάλλει η μετάλλαξη Όμικρον», τονίζοντας πως «χρειάζονται άμεσα, αυστηρά μέτρα».

Σαρηγιάννηςlockdownόμικρον
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαρηγιάννης, Όμικρον, -Μέχρι, Πρωτοχρονιά,sarigiannis, omikron, -mechri, protochronia