Σαρηγιάννης: Είμαστε σχεδόν ακάλυπτοι από φυσική ανοσία- Νέο κύμα πανδημίας

«Καμπανάκι» για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, σημειώνοντας ότι οι συνέπειες θα αρχίσουν να φαίνονται σύντομα και στους «σκληρούς» δείκτες, ειδικά στους θανάτους, χτύπησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε στην ΕΡΤ ότι «ξεκάθαρα πρόκειται για ένα νέο κύμα πανδημίας», ενώ για τις δύο νέες παραλλαγές του ιού, τις Όμικρον 4 και Όμικρον 5, είπε ότι είναι «λιγότερο λοιμογόνες».

«Μπαίνει

ήδη ακόμα περισσότερος κόσμος στα νοσοκομεία, απλώς ακόμα δεν το βλέπουμε στις διασωληνώσεις και στις ΜΕΘ», δήλωσε ο κ. Σαρηγιάννης διευκρινίζοντας ότι «αυτό το κύμα της πανδημίας ξεκίνησε από τις αρχές Ιουνίου και τώρα είναι σε φάση ανάπτυξης. Από την επόμενη εβδομάδα θα φαίνεται στις διασωληνώσεις και δυστυχώς, αργότερα, θα αρχίσει να φαίνεται και στους θανάτους».

«Θα ήταν καλό να λάβουμε μέτρα από άποψη υγειονομικής ασφάλειας. Ξεφεύγουμε σε σημαντικό ποσοστό από ανοσία είτε τη φυσική, μετά από νόσηση και ανάρρωση», επεσήμανε, τονίζοντας ότι είμαστε σχεδόν ακάλυπτοι όσον αφορά στη μόλυνση από τον ιό.

Μάλιστα, χαρακτήρισε λάθος το ότι σταμάτησε η διενέργεια τεστ αυτοδιάγνωσης ή rapid test σε σχολεία, εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών καθώς και στους χώρους εργασίας.

Το καλό, ωστόσο στην όλη κατάσταση, όπως είπε, είναι ότι «προλάβαμε να αποκλιμακώσουμε την πίεση στο ΕΣΥ».

Ο κ. Σαρηγιάννης κάλεσε τον κόσμο να μην παραλείπει να κάνει τεστ και να φοράει μάσκες όπου χρειάζεται, ακόμα και σε αεροπλάνα και πλοία, και ας μην είναι πλέον υποχρεωτικό.

Σαρηγιάννηςκορονοιόςπανδημίαανοσία
Keywords
Τυχαία Θέματα