Σακελλαροπούλου: Παρούσα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ- Το μήνυμά της

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εκπροσωπεί την Ελλάδα στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και τη Δευτέρα (19/9) έστειλε το δικό της μήνυμα, αποχαιρετώντας την μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στην εξόδιο ακολουθία στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και στη δεξίωση που παρατέθηκε, αμέσως μετά, από τον Υπουργό Εξωτερικών του

Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλέβερλι.

Στο μήνυμά της ανέφερε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της μακράς της θητείας υπηρέτησε την πατρίδα της με υποδειγματική αφοσίωση. Εξασφάλισε τη σταθερότητα του Ηνωμένου Βασιλείου και εξασφάλισε τις σχέσεις του με την Κοινοπολιτεία και τον υπόλοιπο κόσμο, αποτελώντας το σημείο αναφοράς της χώρας της μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα.

Τα αισθήματα σεβασμού και αγάπης που βλέπουμε έκδηλα από τον βρετανικό λαό στους δρόμους του Λονδίνου θα τους συνοδεύουν για πάντα».

Η κα. Σακελλαροπούλου παρευρέθηκε επίσης χθες στη δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και άλλων επίσημων προσκεκλημένων και στη συνέχεια απέτισε φόρο τιμής στην εκλιπούσα.

ΣακελλαρόπουλουΕΛΙΣΑΒΕΤΒασίλισσα ΕλισάβετΠρόεδρος της ΔημοκρατίαςΗνωμένο Βασίλειο
Keywords
Τυχαία Θέματα