Σακελλαροπούλου-Μητσοτάκης τα είπαν μεταξύ τους για να ακούει η Τουρκία

19:27 3/6/2020 - Πηγή: Reporter

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκαν την Τετάρτη και φυσικά τα όσα είπαν μεταξύ τους μπροστά στις κάμερες είχαν ως βασικό αποδέκτη την Τουρκία.

Οι δύο ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο και διεμήνυσαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου:
«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως

έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση» τόνισε μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: «Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».

Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.

Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

ΜητσοτακηςΣακελλαρόπουλουΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑΠρόεδρος της ΔημοκρατίαςΕντασηπροκλήσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα