Ørsted: Αναλαμβάνει την παραγωγή πράσινης μεθανόλης για τη ναυτιλία

Η Δανέζικη εταιρία Ørsted ανέλαβε πλήρως το σουηδικό project FlagshipONE, που στοχεύει να φτιάξει το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής πράσινης μεθανόλης στην Ευρώπη μέχρι το 2025. Η μεθανόλη θα αξιοποιηθεί ως καύσιμο στη ναυτιλία.

Η εταιρεία κοινής ωφέλειας που εδρεύει στη Fredericia της Δανίας έχει αποκτήσει το υπόλοιπο 55% του μεριδίου του έργου από τη Σουηδική εταιρεία

power-to-fuel Liquid Wind, που ήταν ο αρχικός προγραμματιστής του έργου.

Έχει ληφθεί μια τελική επενδυτική απόφαση, με την κατασκευή να αναμένεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2023. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία, το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 50.000 τόνους πράσινης μεθανόλης ετησίως.

Το έργο θα εγκατασταθεί στο χώρο του σταθμού συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Hörneborgsverket, μια μονάδα παραγωγής με βάση τα βιοκαύσιμα που βρίσκεται στην περιοχή Örnsköldsvik, και λειτουργεί από την Övik Energi.

Η πράσινη μεθανόλη θα παραχθεί με χρήση ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας και βιογενούς διοξειδίου του άνθρακα που συλλαμβάνεται από τη μονάδα Hörneborgsverket.

Επιπλέον, η FlagshipONE θα χρησιμοποιεί ατμό, νερό επεξεργασίας και νερό ψύξης από το Hörneborgsverket. Η υπερβολική θερμότητα από τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρονικής μεθανόλης θα παραδοθεί πίσω στην Övik Energi και θα ενσωματωθεί στην παροχή τηλεθέρμανσης.

Τα άλλα έργα της Ørsted

Το έργο FlagshipONE πράσινης μεθανόλης είναι το πρώτο στην φιλόδοξη λίστα παραγωγής πράσινων καυσίμων της Ørsted.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης το «Project Star» 300.000 τόνων στην περιοχή του Κόλπου των ΗΠΑ και το έργο «Green Fuels for Denmark» στην Κοπεγχάγη, που θα παράγουν και τα δύο σημαντική ποσότητα πράσινης μεθανόλης για τη ναυτιλία.

ORSTEDπράσινη μεθανόλη
Keywords
Τυχαία Θέματα