Ρωσία: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η αύξηση των πωλήσεων λιανικής

14:10 4/6/2021 - Πηγή: Reporter

Μεγαλύτερες από τις προσδοκίες ήταν οι πωλήσεις λιανικής στη Ρωσία τον μήνα Απρίλιο, αφού η οικονομία ανακάμπτει μετά από την πανδημική κρίση.

Τα συγκεκριμένα δεδομένα, ενισχύουν περαιτέρω τις διαβεβαιώσεις των αξιωματούχων για ταχύτερη του αναμενόμενου ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν εντυπωσιακή άνοδο ύψους 34,7% σε ετήσια βάση, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 23%.

Η κεντρική τράπεζα

και το υπουργείο Οικονομία έχει δηλώσει ότι η οικονομία θα ανακάμψει στα προ πανδημίας επίπεδα στις επόμενες εβδομάδες και η αύξηση του ΑΕΠ θα έρθει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου που είναι το 3%, για το 2021.

Η εξαρτημένη από τα εμπορεύματα οικονομία βρίσκεται σε διαδικασία επιδιόρθωσης μετά από τη συρρίκνωση 3% το 2020, τη μεγαλύτερη των τελευταίων 11 ετών, αν και οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ανάκαμψη θα χάσει ρυθμό εξαιτίας της απουσίας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων.

Σε μηνιαία βάση, οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 0,3% τον Απρίλιο.

Να σημειωθεί ότι, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Anton Siluanov, προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας κινδυνεύει να φέρει άνοδο του πληθωρισμού, με το ποσοστό να κυμαίνεται ήδη στο 5,9%, πολύ υψηλότερα του 4% που αποτελεί στόχο της τράπεζας.

Ρωσίαλιανικές πωλήσειςαύξηση πωλήσεωνπληθωρισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα