Ρωσία: Σκηνοθετημένη προβοκάτσια οι απάνθρωπες φρικαλεότητες στην Μπούκα

10:00 5/4/2022 - Πηγή: Reporter

Η Ρωσία επιμένει ότι οι φρικτές εικόνες με νεκρούς αμάχους στην πόλη Μπούκα είναι «σκηνοθετημένη προβοκάτσια», όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου και ο πρεσβευτής της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια.

«Εξαρχής, ήταν ξεκάθαρο πως αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμη μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια με σκοπό την δυσφήμιση και τη στέρηση κάθε ανθρώπινης ιδιότητας των ρώσων στρατιωτικών καθώς και την άσκηση πολιτικής πίεσης στη Ρωσία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επέμεινε

ότι ο ρωσικός στρατός δεν διέπραξε «απάνθρωπες φρικαλεότητες εναντίον άμαχου πληθυσμού».

«Δεν είναι αυτή η περίπτωση, δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ», είπε και πρόσθεσε πως η Μόσχα διαθέτει «στοιχεία που το αποδεικνύουν», τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας «το συντομότερο δυνατόν».

Μάλιστα, η Ρωσία ζήτησε να οργανωθεί έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου χθες, όμως η Βρετανία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Απρίλιο, απέρριψε το αίτημα αντιτείτοντας πως είναι σήμερα Τρίτη προγραμματισμένη συνεδρίαση αφιερωμένη στην Ουκρανία, με τον Νεμπένζια να επικρίνει την απόφαση.

ΜΠΟΥΚΑΡωσίαΝΕΜΠΕΝΖΙΑΟυκρανίαάμαχοι
Keywords
Τυχαία Θέματα