Ρωσία: Σε στενό κύκλο η κηδεία του Πριγκόζιν

Σε κλειστό κύκλο, στην Αγία Πετρούπολη, τελέστηκε η κηδεία του Ρώσου επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Βάγκνερ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της εταιρείας του.

«Ο αποχαιρετισμός στον Γεβγκένι Βικτόροβιτς έγινε σε κλειστό κύκλο. Όσοι επιθυμούν να τον αποχαιρετήσουν μπορούν να επισκεφθούν το νεκροταφείο Παραχόφσκοε» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Concord που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

«Δεν προβλέπεται η παρουσία του προέδρου», είπε ο εκπρόσωπος του

Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς εάν θα παραστεί ο Πούτιν στην κηδεία του Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με το Reuters, o Πεσκόφ ανέφερε ότι το Κρεμλίνο δεν είχε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την κηδεία, παραπέμποντας στην οικογένεια του Πριγκόζιν.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Euronews o Πριγκόζιν έφερε τον τίτλο «Ήρωας της Ρωσίας», γεγονός που σήμαινε ότι έπρεπε να ταφεί με ιδιαίτερες τιμές, κάτι που το Κρεμλίνο είχε διαφανεί ότι δε θα έπετρεπε. Επίσης, το Κρεμλίνο δεν ήθελε να μετατραπεί η κηδεία του Πριγκόζιν σε προσκύνημα για τον ηγέτη της ανταρσίας κατά του Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πριγκόζιν σκοτώθηκε στις 23 Αυγούστου, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, δύο μήνες μετά την εξέγερση της Βάγκνερ που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Είχε τηρηθεί απόλυτη μυστικότητα γύρω από τις προετοιμασίες για την κηδεία του. Σήμερα το πρωί το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν δεν επρόκειτο να παραστεί στην τελετή.

Δύο άλλα κορυφαία στελέχη της Βάγκνερ, ο Βαλέρι Τσεκάλοφ και ο Ντμίτρι Ούτκιν, τέσσερις σωματοφύλακες του Πριγκόζιν και τα τρία μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επίσης όταν συνετρίβη το ιδιωτικό αεροσκάφος Embraer Legacy 600 στο Τβερ, στα βόρεια της Μόσχας.

ΠΡΙΓΚΟΖΙΝΚΗΔΕΙΑΑγία ΠετρούποληWAGNER
Keywords
Αναζητήσεις
rosia-se-steno-kyklo-i-kideia-tou-prigkozin.htm
Τυχαία Θέματα