Ρωσία προς Λονδίνο: Μην ενθαρρύνετε την Ουκρανία να μας χτυπήσει

Η Ρωσία προειδοποίησε τη Βρετανία ότι, εάν συνεχίσει να καλεί την Ουκρανία να χτυπήσει στόχους στη Ρωσία, τότε θα υπάρξει άμεση «ανάλογη απάντηση», μεταδίδει το Reuters.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επικαλέστηκε δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Αμυνας Τζέιμς Χίπι, ο οποίος είπε στο ραδιόφωνο του BBC ότι

είναι απολύτως θεμιτό για την Ουκρανία να κυνηγά στόχους στα βάθη της Ρωσίας, προκειμένου να καταφέρει πλήγματα στη ρωσική επιμελητεία και τις γραμμές ανεφοδιασμού του στρατού της.

«Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ευθεία ενθάρρυνση από πλευράς Λονδίνου προς το καθεστώτος του Κιέβου να προβεί σε τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσει αμέσως στην ανάλογη απάντησή μας, εφόσον πραγματοποιηθούν τέτοιες ενέργειες», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Όπως έχουμε προειδοποιήσει», συνέχισε, «οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο ώστε να εξαπολύσουν αντίποινα με όπλα μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας εναντίον κέντρων λήψης αποφάσεων στο Κίεβο».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν τέτοια ρωσικά πλήγματα, δεν θα ήταν απαραίτητα πρόβλημα εάν στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ουκρανίας βρίσκονταν εκπρόσωποι μιας συγκεκριμένης δυτικής χώρας.

Ο Βρετανός υπουργός είχε χαρακτηρίσει ως απολύτως θεμιτό για την Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικές γραμμές εφοδιασμού, αναγνωρίζοντας ότι τα όπλα που παρέχει η διεθνής κοινότητα έχουν το βεληνεκές ώστε να χρησιμοποιηθούν στη Ρωσία.

ΜόσχαΡωσίαΟυκρανίαπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα