Ρωσία προς ΗΠΑ: Σε τεντωμένο σχοινί οι διπλωματικές μας σχέσεις

Προειδοποίηση στις ΗΠΑ με τον πιο επίσημο τρόπο απηύθυνε σήμερα η Ρωσία, όσον αφορά στις διπλωματικές τους σχέσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα και του επισήμανε ότι οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στα πρόθυρα της διακοπής.

Σύμφωνα πάντα με τη ρωσική πλευρά, η αιτία για την επιδείνωση των σχέσεων των δυο χωρών είναι τα όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν,

ειδικά ενάντια στον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο, μεταξύ άλλων, αποκάλεσε «εγκληματία πολέμου».

Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «απαράδεκτη» και «ασυγχώρητη» ρητορική από την πλευρά της Ουάσινγκτον.

Διπλωματικές πηγές κάνουν λόγο, πάντως, για προειδοποιητική βολή και όχι για οριστική απόφαση να κοπούν οι διπλωματικές επαφές.

Ουκρανός υπ. Άμυνας: Η Ρωσία θα επιτεθεί και σε άλλες χώρες

Στο μεταξύ, την εκτίμηση πως η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία, αλλά θα συνεχίσει, επιτιθέμενη σε άλλες χώρες, έκανε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Από το Λονδίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Ρεζνίκοφ είπε ότι 150 παιδιά έχουν σκοτωθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ενώ έχουν καταστραφεί περισσότερα από 400 σχολεία και παιδικοί σταθμοί και πάνω από 110 νοσοκομεία.

«Αυτή είναι κρατική τρομοκρατία», είπε ο Ουκρανός υπουργός, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Βρετανό ομόλογό του, Μπεν Ουάλας. «Για αυτό πρέπει να σταματήσουμε το Κρεμλίνο, γιατί θα προχωρήσει παραπέρα, θα επιτεθεί σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

ΡωσίαΗΠΑΚίναπρέσβης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, ΗΠΑ,rosia, ipa