Ρωσία και Ινδία σε συνομιλίες για επανεκκίνηση προμηθειών άνθρακα οπτανθρακοποίησης

Ρώσοι και Ινδοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να επιλύσουν το αδιέξοδο σχετικά με την αποστολή άνθρακα οπτανθρακοποίησης στις χαλυβουργίες της Ινδίας, η οποία έχει στερέψει από τον Μάρτιο λόγω των τρόπων πληρωμής.

Η Ρωσία συνήθως προμηθεύει περίπου το 30% των αναγκών άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, ενώ η Ινδία είχε σχεδιάσει να διπλασιάσει τις ρωσικές εισαγωγές της σε περίπου 9 εκατομμύρια τόνους φέτος.

Οι

εισαγωγές αποτελούν περίπου το 85% των συνολικών αναγκών άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ινδίας, που ανέρχονται συνολικά σε 50-55 εκατομμύρια τόνους ετησίως, και το Νέο Δελχί πέρυσι υπέγραψε συμφωνία για εισαγωγή από τη Ρωσία.

Όμως, οι επιπλοκές με τη διεκπεραίωση των πληρωμών και την επιμελητεία ως αποτέλεσμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας έστρεψε τα χαλυβουργεία να επιλέξουν εναλλακτικές πηγές από την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυξάνοντας τις τιμές στη διαδικασία.

Η Αυστραλία, ο κορυφαίος προμηθευτής άνθρακα οπτανθρακοποίησης της Ινδίας, αύξησε τις τιμές της από 200 σε 700 δολάρια ανά τόνο φέτος, ενώ οι ροές από τη Ρωσία έχουν διακοπεί τελείως από τον Μάρτιο, με αυξημένες ανησυχίες στις ινδικές χαλυβουργίες για τις προμήθειες τους.

Η ρωσική αντιπροσωπεία ζήτησε από Ινδούς εκπροσώπους να επισκεφθούν τη Μόσχα για να επεξεργαστούν πώς θα επιτευχθούν ομαλές αποστολές άνθρακα οπτανθρακοποίησης, ανέφεραν οι πηγές, ενώ η κρατική Steel Authority της Ινδίας ζήτησε καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη για τις προμήθειες. Οι πηγές αρνήθηκαν να κατονομαστούν καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένες να μιλήσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Εμπορίου της Ρωσίας αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ το ομοσπονδιακό υπουργείο χάλυβα της Ινδίας, το υπουργείο Εξωτερικών και η SAIL δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Οι Ρώσοι παραγωγοί άνθρακα οπτανθρακοποίησης Raspadskaya και Mechel δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό. Ο επικεφαλής της ρωσικής τελωνειακής υπηρεσίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ανέστειλε προσωρινά τη δημοσίευση δεδομένων εισαγωγών και εξαγωγών προκειμένου να αποκλείσει λάθη και «κερδοσκοπία».

ΙνδίαΡωσίαάνθρακας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρωσία, Ινδία,rosia, india