Επικράτησαν οι πωλητές στη Wall Street

Εναλλαγές προσήμων και ρευστοποιήσεις χαρακτηρίζουν το ταμπλό της Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση μετά και τα ισχυρά κέρδη της Δευτέρας που προέκυψαν από την αισιοδοξία των επενδυτών απέναντι στις έρευνες για το εμβόλιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε ότι θα βάλει οριστικό τέλος στη χρηματοδότηση που χορηγούν οι ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και θα επανεξετάσει τον εάν η χώρα του θα παραμείνει μέλος του ή όχι μέσα σε τριάντα ημέρες, εάν δεν υπάρξουν σαρωτικές

αλλαγές σε αυτή την υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ο Τραμπ που έχει διακόψει προσωρινά τη χρηματοδότηση του Οργανισμού, κατηγορεί τον ΠΟΥ για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και για αποτυχία διαχείρισης των προβλημάτων με τα διαγνωστικά τεστ και διασφάλισης του απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Την ίδια στιγμή πάνω από 1,5 εκατ. είναι τα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ, την ώρα που οι νεκροί προσεγγίζουν τις 91.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

«Το κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας ενέχει έναν κίνδυνο μόνιμης ζημιάς», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνιούτσιν κατά τη διάρκεια ακρόασης στη Γερουσία. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι «Αναμένουμε να βελτιωθούν οι οικονομικές συνθήκες το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο και τον επόμενο χρόνο».

Στα μάκρο της ημέρας, ισχυρή «βουτιά» κατέγραψε τον Απρίλιο ο ρυθμός έναρξης κατασκευής κατοικιών στις ΗΠΑ, σε μια ένδειξη ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει και την αγορά κατοικίας. «Βουτιά» κατέγραψαν και οι οικοδομικές άδειες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 1,59% στις 24.206,86 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 σημείωσε πτώση 1,05% στις 2.922,94 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έπεσε κατά 0,54% στις 9.185,10 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισε η συνεδρίαση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ κέρδη κατέγραψε η Ασία.

Κέρδη για τον χρυσό

Συνεχίζεται η καλή πορεία και για τους δύο τύπους πετρελαίου που ξεπερνούν τα 30 δολάρια το βαρέλι. Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,73% στα 31,88 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ υποχωρεί κατά 0,40% στα 34,67 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,83% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.748,85 δολάρια ανά ουγγιά.

Όσον αφορά την αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,12% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 1,0926 ευρώ ανά δολάριο. Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί έναντι της στερλίνας κατά 0,35% και η ισοτιμία τους διαπραγματεύεται στο 0,8915 ευρώ ανά βρετανική λίρα. Τέλος, το βρετανικό νόμισμα κερδίζει 0,53% έναντι του δολαρίου και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στην 1,2254 στερλίνα ανά δολάριο.

Wall StreetΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣΕμπορεύματαΝΟΜΙΣΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα