Ράμα σε Μητσοτάκη: Ας μην γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε

Ένα… ποιητικό μήνυμα έστειλε ο Έντι Ράμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κλειστό Γαλατσίου την Κυριακή (12/5).

Το παρών έδωσε περίπου 5.000 κόσμος, με τουλάχιστον 2.000 να ταξιδεύουν από την Αλβανία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ακούστηκε ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο εθνικός ύμνος της Αλβανίας, ενώ εμφανίστηκαν στη σκηνή και καλλιτέχνες.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Ράμα απάντησε στις επικρίσεις για την ιδιωτική του επίσκεψη αλλά και στις δηλώσεις που έκανε από τη φυλακή ο Φρέντη Μπελέρης,

λέγοντας πως «δεν ήρθα για να προκαλέσω, ήρθα για να συναντήσω τον λαό μου».

Μιλώντας στους Αλβανούς, είπε μεταξύ άλλων: «Ζητώ συγγνώμη για οποιοδήποτε λάθος νομίζετε ότι έχω κάνει, αλλά ποτέ δεν πρόδωσα αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, έστω και μια φορά για αυτήν την εξαιρετική τιμή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν άνδρα στη ζωή του να ηγείται της χώρας του. Δεν υπάρχει καμία υλική, οικονομική, οικονομική δύναμη, άτομο ή κράτος που να μπορεί να με δελεάσει ή να με πιέσει να λειτουργήσω πίσω από την πλάτη σας και να παραβιάσω τα συμφέροντα. Αυτή ήταν η πιο όμορφη επίσκεψή μου στην Αθήνα και δεν το πιστεύω θα υπάρξει ομορφότερη».

Μάλιστα, έστειλε και μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας: «Θα ήθελα επίσης να στείλω εκ μέρους σας ένα μήνυμα στον φίλο μου που εκλέχτηκε από τον λαό αυτής της χώρας για να ηγηθεί της Ελλάδας, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Το 1886 ο ποιητής μας Naim Frasheri έγραψε το ποίημά του στα ελληνικά “Ο αληθινός πόθος των Αλβανών”. Ας ζήσουμε με όλους τους γείτονες με τάξη και ειρήνη, ας μην γίνουμε εχθροί και ας πολεμήσουμε. Πολλά ευχαριστώ από εμένα και τους Αλβανούς της Ελλάδας».

#Ράμα #Μητσοτακης #ΑΛΒΑΝΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ #Γαλάτσι
Keywords
Αναζητήσεις
rama-se-mitsotaki-as-min-ginoume-echthroi-kai-as-polemisoume.htm
Τυχαία Θέματα