ΠΣ ΠΡΑΤΤΩ: Κοινή δράση ενάντια στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων

Με ανακοίνωσή της η Πατριωτική Δημοκρατική Αριστερά τοποθετείται ενάντια στο νέο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει μία τεράστια οικονομική, πολιτισμική και αξιακή κρίση. Μετά από 12 χρόνια συνεχούς αφαίμαξης της μικρής και μεσαίας ιδιωτικής περιουσίας και της μεταφοράς τεράστιων κεφαλαίων για την στήριξη τραπεζών και ''μεγάλων'' εταιρειών, η Κυβέρνηση ψήφισε τον νέο Κώδικα Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων (ν. 4978) που ενεργοποιεί

όλους τους νόμους αυταρχικής έμπνευσης και εφαρμογής μνημονιακών δεσμεύσεων, ιδιαίτερα εκείνους που δεν είχαν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Η Κυβέρνηση ενεργοποιεί την δυνατότητα στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να εισβάλλουν στα σπίτια των οφειλετών προκειμένου να κατάσχουν χρήματα και αντικείμενα αξίας ανοίγοντας ντουλάπια, δοχεία και ράφια, ακόμα και για οφειλές ύψους μόλις 500€. Επιπλέον, στο άρθρο 9 του νέου κώδικα αναφέρεται ό,τι: «Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία των υπόχρεων ή συνυπόχρεων προσώπων και να διασφαλιστεί η είσπραξη των δημοσίων εσόδων, να ανατίθεται η έρευνα σε ελεγκτικές εταιρείες ή δικηγόρους ή δικηγορικά γραφεία ή κοινοπραξίες αυτών». Η κυβέρνηση, πλέον, εισάγει επίσημα τους «κανόνες» της ζούγκλας μέσα στα σπίτια των Ελλήνων πολιτών.

Η πολιτική της κυβέρνησης ενόψει του δύσκολου χειμώνα, στο μέσο σοβαρών γεωπολιτικών αναταραχών, μίας οικονομικής λαίλαπας με φτώχεια, ανεργία και ανέχεια και συνέχιση της πανδημίας, κάνει τα πράγματα όλο και πιο δύσκολα για την πλειοψηφία του λαού. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει την προκλητική ασυλία μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, στους οποίους αναλογεί το 94% των οφειλόμενων ποσών προς το Δημόσιο. Εντείνει, επιπλέον, την αδιαφανή ενίσχυση άλλων ''επιχειρηματιών'', μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, ιδιαίτερα με την επιδότηση των υπερκερδών τους, μέσα από το σημερινό ληστρικό σύστημα τιμολόγησης της ενέργειας.

Το ΠΡΑΤΤΩ ανησυχεί σοβαρά και εξαιτίας της τροπής που λαμβάνει η υπόθεση των κόκκινων δανείων. Με την ανεύθυνη και μεροληπτική πολιτική του Υπ. Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος υπέρ λίγων funds “ημετέρων», τίθενται πλέον σε διακινδύνευση και τα όποια ταμειακά διαθέσιμα του κράτους με κίνδυνο να εκτιναχθεί και άλλο το δημόσιο χρέος, τουλάχιστον κατά 44δις€. Αύξηση που κινδυνεύει να φέρει τη χώρα ακόμα πιο κοντά σε ένα νέο κύκλο μνημονίων με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία αλλά και τα γενικότερα εθνικά συμφέροντά μας.

Το ΠΡΑΤΤΩ τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη διαλόγου και συντονισμού των δράσεων όλων των κοινωνικών και πολιτικών φορέων της ευρύτερης δημοκρατικής πατριωτικής παράταξης. Παραμένει πιστό στις προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει για διάλογο και σύνθεση λύσεων υπέρ των συμφερόντων των πολλών».

ΠΣ ΠΡΑΤΤΩΚΩΔΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝΔράση
Keywords
Τυχαία Θέματα