Προβλήματα υποδομών και εφοδιασμού για την Tesla στην Ινδία

Η Tesla Inc προετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά της Ινδίας, αλλά η αμερικανική ηλεκτρική αυτοκινητοβιομηχανία είναι πιθανό να παραμείνει εξειδικευμένος παίκτης για χρόνια, εξυπηρετώντας μόνο τους πλούσιους και εύπορους στο δεύτερο πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου.

Η πρωτοποριακή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Ινδίας αντιπροσώπευε μόνο 5.000 από τα συνολικά 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στη χώρα πέρυσι. Η έλλειψη τοπικής παραγωγής εξαρτημάτων και μπαταριών, η αμελητέα υποδομή φόρτισης και το υψηλό κόστος

των EV σημαίνει ότι υπήρχαν λίγοι παραλήπτες στην αγορά με γνώμονα τις τιμές.

Είναι επίσης δύσκολο να δούμε πώς θα λειτουργούν οι περιζήτητες και ακριβές αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης της Tesla στους κορεσμένους δρόμους της Ινδίας.

Ο Ammar Master, της συμβουλευτικής εταιρείας LMC Automotive, δήλωσε ότι αναμένει από την Tesla να πουλήσει ετησίως μόνο 50-100 από τα ηλεκτρικά σεντάν Model 3 στην Ινδία, τουλάχιστον τα πρώτα πέντε χρόνια.

«Ως χώρα, η Ινδία εξακολουθεί να μην έχει τόσο περιβαλλοντική συνείδηση ​​να πληρώσει μια τόσο μεγάλη υπερτίμηση», δήλωσε ο Master.

«Τελικά πάντα η απόφαση καθορίζεται με βάση την τιμή. Θα υπάρξουν κάποια άτομα, όπως κινηματογραφικοί αστέρες και κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων που θα το εξετάσουν λόγω της επωνυμίας. Αλλά, πόσοι αγοραστές υπάρχουν; "

Ο πιο πολύτιμος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο κατέγραψε μια τοπική εταιρεία στην Ινδία νωρίτερα αυτό το μήνα, ένα βήμα προς την είσοδό της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα, η οποία αναμένεται να συμβεί στα μέσα του 2021.

Η Tesla σχεδιάζει να εισαγάγει και να πουλήσει το Model 3 στην Ινδία για περίπου 65.000 έως 75.000 $ - περίπου διπλάσια από την τιμή στην αγορά των ΗΠΑ, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια.

Αυτό σημαίνει ότι θα ανταγωνιστεί στο ακόμη μικρότερο πολυτελές τμήμα EV της Ινδίας που πρόσφατα άρχισε να βλέπει ενδιαφέρον από τη Jaguar Land Rover (JLR) και τη Mercedes Benz της Daimler.

Το Mercedes Benz EQC, το πρώτο πολυτελές EV της Ινδίας κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο για 136.000 $ και έκτοτε έχει πουλήσει 31 προϊόντα, σύμφωνα με τον ερευνητή αυτοκινήτων JATO Dynamics. Η βρετανική κατασκευαστική πολυτελή αυτοκινήτων JLR, που ανήκει στην Tata Motors της Ινδίας, σχεδιάζει να λανσάρει το I-PACE EV πριν από τον Μάρτιο το οποίο πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες για περίπου 70.000 $.

Παρόλο που η οδική υποδομή της Ινδίας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, η πειθαρχία της κυκλοφορίας - όπως η οδήγηση στη λωρίδα - εξακολουθεί να είναι υποτυπώδης. Αναλυτές λένε πως αυτό σημαίνει ότι πολλά από τα χαρακτηριστικά των Tesla αυτοκινήτων, όπως η λειτουργία αυτόματης αλλαγής λωρίδας, θα είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν σε πολυσύχναστους δρόμους της Ινδίας.

Τα αδέσποτα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των βοοειδών, και οι λακκούβες στο δρόμο είναι ένα ακόμη πρόβλημα.

«Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας της Tesla θα είναι περιττά», δήλωσε ο Ravi Bhatia, πρόεδρος της Ινδίας στο JATO Dynamic.

Η Ινδία έχει μερικές από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου και θέλει περισσότερα καθαρά αυτοκίνητα στους δρόμους της, αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική όπως η Κίνα, η οποία υποχρεώνει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να επενδύσουν στον τομέα.

Ένας λόγος είναι ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν αρνηθεί λέγοντας ότι δεν υπάρχει ζήτηση για EV στην Ινδία, καθώς το κόστος των εξαρτημάτων, όπως οι μπαταρίες, παραμένει υψηλό και αυξάνει τις τιμές.

Και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk εξέφρασε την ανησυχία του για τους υψηλούς φόρους εισαγωγής στην Ινδία για τα αυτοκίνητα.

Σε αντίθεση με την Ινδία, η Κίνα πούλησε 1,25 εκατομμύρια νέα επιβατικά οχήματα ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των EV, το 2020 από τις συνολικές πωλήσεις των 20 εκατομμυρίων.

Η Tesla είναι ένας σημαντικός παίκτης στην Κίνα, η οποία πέρυσι αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τρίτο των παγκόσμιων πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με την JATO Dynamics, και όπου διαθέτει επίσης εργοστάσιο.

Ο Daniel Ives της Wedbush Securities που εδρεύει στις ΗΠΑ δήλωσε ωστόσο ότι μέσα σε 7-8 χρόνια, η Ινδία θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει το 5% των συνολικών πωλήσεων της Tesla. Το κλειδί για την επιτυχία, ωστόσο, θα είναι η τοπική κατασκευή, είπε.

«Είναι θέμα του πότε, όχι εάν, θα κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο στην Ινδία», δήλωσε ο Ives, προσθέτοντας ότι η δημιουργία μιας τοπικής αλυσίδας εφοδιασμού θα είναι μια πολυετής προσπάθεια.

TeslaΙνδίααυτοκίνητοΜασκ
Keywords
Τυχαία Θέματα