Πρόταση Μητσοτάκη: Δώστε μετοχές στους εργαζομένους για να λάβετε χρηματοδότηση

15:15 7/4/2023 - Πηγή: Reporter

Αίσθηση προκάλεσε η πρόταση που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης να τεθεί ως προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων σε προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB) η διάθεση ποσοστού των μετοχών τους στους εργαζόμενους.

Η πρόταση που ασφαλώς ανοίγει μία μεγάλη συζήτηση κατατέθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση της Αναπτυξιακής Τράπεζας

για την παρουσίαση του νέου προϊόντος «Know your customer» που διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση.

Ο κ. Μητσοτάκης μετείχε στη συζήτηση και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό "εργαλείο" την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, καθώς μπορεί να εξασφαλίσει ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ' επέκταση να ανοίξει το δρόμο για αυξήσεις των μισθών των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Πρωθυπουργός "έριξε" και την πρόταση για "μετοχική συμμετοχή των εργαζομένων" στις επιχειρήσεις. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την ελληνική εταιρεία Augmenta η οποία είχε δώσει μετοχές της σε εργαζομένους. Όταν τελικά πουλήθηκε έναντι 110 εκατ. δολαρίων, τα 5 εκατ. ήταν πως όφελος των εργαζομένων.

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε λοιπόν η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα να συνδέει τις χρηματοδοτήσεις στις επιχειρήσεις με μεταφορά μετοχών στους εργαζομένους.

«Έχει μεγάλη σημασία η μετοχική συμμετοχή των εργαζομένων. Ίσως πρέπει να τεθεί ως προϋπόθεση σε κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία, έστω και με μικρό ποσοστό. Δημιουργεί νέα επιχειρηματική κουλτούρα και νέα γενιά υγιούς επιχειρηματικότητας» τόνισε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός.

ΜητσοτακηςεργαζόμενοιΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕλληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα