Πρόσθετα μέτρα για το πακέτο βοήθειας ζητούν ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν, γράφει «Το Βήμα»

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων θα περιλαμβάνουν οι κοινοί όροι με τους οποίους η Ελλάδα θα μπορεί να κάνει χρήση της οικονομικής βοήθειας ύψους 45 δισ. ευρώ που προσφέρουν ΕΕ και ΔΝΤ.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, τα μέτρα που θα κληθεί να λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης αφορούν το 2011 και 2012 και σχετίζονται με την επίλυση του Ασφαλιστικού, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, σε

μια σειρά από τομείς όπως η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και αγορών, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και η περιστολή του δημόσιου τομέα.

Η διαδικασία αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως το τέλος της εβδομάδας και οι εκτιμήσεις θέλουν την ελληνική κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε χρήση του μηχανισμού στήριξης.

Οι όροι του δανεισμού

Η συμφωνία για την κοινή βοήθεια προς την Ελλάδα «κλείδωσε» στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών της ευρωζώνης και από χθες άρχισαν στις Βρυξ

Keywords
Τυχαία Θέματα