Προσπαθεί να ισορροπήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών-Στο επίκεντρο η Motor Oil

Δυναμική προσπάθεια ώστε να ισορροπήσει καταβάλει σήμερα (10/2) το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και ξεκίνησε με ανοδική πορεία στη συνέχεια κατέγραψε απώλειες.

Πιο συγκεκριμένα το πρωί της Παρασκευής, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,26% και βρίσκεται στις 1070,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 20.91 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE καταγράφει άνοδο 0,20% στις 2623.18 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,33% και φτάνει τις 840.11 μονάδες.

Σε

εβδομαδιαίο επίπεδο, η αγορά έχει καταγράψει το 8ο διαδοχικό ανοδικό πενθήμερο, μετρώντας αύξηση 4% και καταγράφοντας το μεγαλύτερο σερί από το 2012.

Στο μεταξύ, νωρίτερα η Deutsche Telekom διέψευσε μέσω σχετικής ανακοίνωσης τις φήμες σχετικά με την πρόθεση πώλησης της συμμετοχής της στον ΟΤΕ, τονίζοντας ότι η είδηση αυτή είναι «τελείως ανυπόστατη».

Χθες, η Optima Bank σε νέα της έκθεση χαρακτήρισε «ασταμάτητο το Χρηματιστήριο Αθηνών και για το 2023», αφού καταγράφει σημαντικά ανώτερη απόδοση σε σχέση με μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Επίσης, δημοσίευσε τις κορυφαίες επιλογές της από το ταμπλό του Χ.Α. οι οποίες είναι οι Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Βank, Motor Oil, Helleniq Energy, Mytilineos, ΟΠΑΠ και Jumbo.

Σήμερα, ο τραπεζικός κλάδος κινείται σε πτωτική τροχιά, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία διολισθαίνει 0,96%. Παράλληλα, πτωτικά κινείται και η μετοχή της Alpha Bank (-0,35%) και της Eurobank (-0,44%). Στον αντίποδα, άνοδο καταγράφει η ΕΤΕ (+0,23%).

Παράλληλα, ισχυρά ανοδικά κινείται η μετοχή της Motor Oil (+2,75%), καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, λαμβάνοντας ώθηση από την ένταξη στον βασικό δείκτη του MSCI. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και οι μετοχές των ΟΠΑΠ (+1,45%), Jumbo (+0,84%), Mytilineos (+1,39%) και ΟΤΕ (+0,33%).

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι μετοχές των ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-2,44%), ΕΥΔΑΠ (-0,41%) και ΤΕΝΕΡΓ (-2,61%).

Δείτε ΕΔΩ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση.

χρηματιστήριομετοχέςδείκτες
Keywords
Τυχαία Θέματα