Προς εβδομαδιαία κέρδη 3% το πετρέλαιο- Υποχωρεί το φυσικό αέριο

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Παρασκευή (26/8), καθώς τα νέα στοιχεία από τις ΗΠΑ μείωσαν τους φόβους για ύφεση, αν και η επερχόμενη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, περιόρισε περαιτέρω τα κέρδη.

Τα

καλύτερα από τα αναμενόμενα στοιχεία σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ βοήθησαν στην εξάλειψη των φόβων για ύφεση, θέτοντας τα συμβόλαια αναφοράς για το πετρέλαιο σε τροχιά εβδομαδιαίων κερδών περίπου 3%.

Η οικονομία των ΗΠΑ συρρικνώθηκε με πιο ήπιο ρυθμό από ό,τι αρχικά είχε προβλεφθεί το δεύτερο τρίμηνο, ενώ πρόσθετη στήριξη των τιμών προήλθε από την προοπτική του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή για να αντισταθμίσει την επιστροφή των βαρελιών του Ιράν στις αγορές πετρελαίου εάν η Τεχεράνη συνάψει πυρηνική συμφωνία με τη Δύση.

Την Παρασκευή, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έγιναν το τελευταίο μέλος του ΟΠΕΚ+ που υποστήριξε μια πιθανή μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

«Ο όμιλος παραγωγών σκοπεύει να διαφυλάξει το κατώτατο όριο των 100 δολαρίων/βαρέλι και ως εκ τούτου, οι πιθανότητες πτώσης φαίνεται περιορισμένες», δήλωσε ο αναλυτής της PVM Στίβεν Μπρένοκ.

Η Τεχεράνη επανεξετάζει την απάντηση της Ουάσιγκτον σε μια τελική πρόταση που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναβίωση μιας πυρηνικής συμφωνίας, με την ΕΕ να αναμένει απάντηση σύντομα. Δεν είναι σαφές, ωστόσο, πόσο γρήγορα θα επανέλθουν οι εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν εάν επιτευχθεί συμφωνία.

Η αγορά αναμένει νέα μηνύματα για τις προοπτικές για αυξήσεις επιτοκίων από την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve αργότερα την Παρασκευή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το αμερικανικό αργό ανεβαίνει 1,39% στα 93,83 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ κερδίζει 1,70% στα 101,03 δολάρια το βαρέλι.

Πέφτει το φυσικό αέριο

Αντίθετα, μικρό φρένο μπαίνει στο ράλι του φυσικού αερίου, με τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου, σημείο αναφοράς για την Ευρώπη, να κινούνται πτωτικά, καθώς υποχωρούν 2,307% στα 314 ευρώ η μεγαβατώρα.

Ο χρυσός υποχωρεί 0,70% στα 1.758,95 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι χάνει 0,08% στα 19,102 δολάρια η ουγγιά και ο χαλκός καταγράφει κέρδη 1,82% στα 3,7668 δολάρια η λίβρα.

Στα νομίσματα, το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται 0,34% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0008 δολάριο ανά ευρώ.

Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, το αμερικανικό νόμισμα κινείται ανοδικά 0,01% στο 1,1831 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,39% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,846 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΜΠΡΕΝΤαμερικανικό αργόΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟδολαριοχρυσόςασήμιχαλκός
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προς, - Υποχωρεί,pros, - ypochorei