Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Να μην μας αρχίσουν φρένο-γκάζι συνέχεια

Για στρατηγική επένδυση έκανε λόγο ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, μιλώντας για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατά τη σημερινή (17/12) τελετή παράδοσης – παραλαβής της Δομής Φιλοξενίας Σκαραμαγκά από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ειδικότερα, ο κ. Προκοπίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή η κυβέρνηση κρατά τις υποσχέσεις της και τα χρονοδιαγράμματά της, είμαι εντυπωσιασμένος που είναι στην ώρα της και μας δίνει

τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας. Είναι μια στρατηγική επένδυση την οποία όλοι πρέπει να τη δούμε με αυτό το μάτι. Ελπίζω να το αντιληφθούν όλοι και να μη μας αρχίσουν φρένο-γκάζι συνέχεια».

Ο κ. Προκοπίου έχει πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χωρίς να έχει προχωρήσει ακόμη η έκδοση αδειών λειτουργίας, καθώς απόφαση του ΣτΕ μπλόκαρε την διαδικασία, μετά από προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου.

Επισημαίνεται ότι η Δομή Φιλοξενίας Σκαραμαγκά ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάιο του 2016, μετά την επείγουσα ανάγκη που υπήρχε για τη δημιουργία ανοικτών δομών φιλοξενίας, ώστε να αποτραπεί η μετατροπή δημόσιων χώρων σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Η εκκένωση της Δομής τέθηκε σε εφαρμογή την Δευτέρα 9 Απριλίου και ολοκληρώθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνολικά μετακινήθηκαν 2.631 διαμένοντες, οι οποίοι είτε αποχώρησαν οικειοθελώς, είτε μετακινήθηκαν σε άλλες Δομές, είτε εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ.

ΣκαραμαγκάςΓιώργος ΠροκοπίουΕΤΑΔυπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Keywords
Τυχαία Θέματα