Προφυλακίστηκε ο 26χρονος για τη φονική παράσυρση της 21χρονης

Την προφυλάκιση του 26χρονου οδηγού που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια στην Εγνατία Οδό στη Θεσσαλονίκη, με την κοπέλα τελικά να καταλήγει, αποφάσισαν ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά την απολογία του τη Δευτέρα (28/11).

Ο 26χρονος κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε το θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος, για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για εγκατάλειψη.

Ο κατηγορούμενος υπέβαλε γραπτό υπόμνημα δια του δικηγόρου του, αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά

σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

Όσον αφορά την 19χρονη συνοδηγό του, η οποία κατηγορείται για απλή συνέργεια (ψυχική συνδρομή» στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η 19χρονη φέρεται να σημείωσε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της: «Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα. Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γύρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα. Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκινητο τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω».

Ο 26χρονος αλβανικής υπηκοότητας διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ προανακριτικά αρνήθηκε πως έτρεχε, λέγοντας ότι εγκατέλειψε το σημείο γιατί φοβήθηκε επειδή δεν είχε άδεια παραμονής.

ΕγνατίαΠΑΡΑΣΥΡΣΗΦΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΥΡΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα