Προ των πυλών η αύξηση παραγωγής λιγνίτη στην Ελλάδα

16:36 5/4/2022 - Πηγή: Reporter

Σε αναθεώρηση των πλάνων για την παραγωγή των ορυχείων λιγνίτη αναμένεται να προχωρήσει η ΔΕΗ, στο πλαίσιο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεναρίων διακοπής του φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΔΕΗ αναμένεται να παραδώσει στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετήσιο πλάνο παραγωγής των ορυχείων της, το οποίο προβλέπει αύξηση της παραγωγής λιγνίτη.

Σημειώνεται

ότι χθες (4/4) ο λιγνίτης συμμετείχε στο μείγμα καυσίμου με ποσοστό μόλις 4% καθώς λειτούργησε μόνο η μονάδα 3 του Αγ. Δημητρίου. Η μεγάλη πτώση της παραγωγής των ΑΠΕ (8%) υποκαταστάθηκε από το φυσικό αέριο, το οποίο συμμετείχε στο μείγμα καυσίμου με ποσοστό 59% «εκτοξεύοντας» τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στα 334,43 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Την προηγούμενη Τετάρτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συγκάλεσε εκτάκτως συνεδρίαση της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, προκειμένου να αξιολογηθούν όλα τα εναλλακτικά σενάρια για να διασφαλιστεί ο ομαλός ενεργειακός εφοδιασμός της χώρας, σε περίπτωση διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, έως σήμερα Τρίτη (5/4) η ΔΕΗ να καταθέσει στο ΥΠΕΝ το ετήσιο πλάνο εξόρυξης λιγνίτη στα ορυχεία της, για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των διαθέσιμων λιγνιτικών μονάδων.

ορυχείαΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣλιγνιτικές μονάδεςΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟλιγνίτης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προ, Ελλάδα,pro, ellada