Πριγκόζιν: Νεκρός ο αρχηγός της Wagner σε αεροπορικό δυστύχημα

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ιδιωτικού αεροσκάφους βόρεια της Μόσχας, ενώ η ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει ότι ο επικεφαλής της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν ήταν στη λίστα των επιβατών.

Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass σημειώνει ότι ο αρχηγός της μισθοφορικής ομάδας, βρισκόταν στην λίστα των επιβατών,

ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο ίδιος είχε όντως επιβιβαστεί.

{https://twitter.com/ThomasVLinge/status/1694397308341830102}

Το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ένα πολιτικό Embraer και κατέπεσε στην περιοχή Tver της Ρωσίας.

Η Rosaviatsia, η ρωσική αρχή πολιτικής αεροπορίας, δήλωσε ότι ο Πριγκόζιν ήταν ένας από τους επιβάτες που αναφέρονταν στη λίστα επιβατών του ιδιωτικού τζετ Embraer που συνετρίβη το βράδυ της Τετάρτης.

Από την πλευρά του, το BBC δημοσιεύει πως ο Πριγκόζιν ήταν ανάμεσα στους επιβάτες, ενώ νωρίτερα το κανάλι Grey Zone του Telegram που συνδέεται με τη Wagner ανέφερε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από την αεράμυνα βόρεια της Μόσχας.

Τα αίτια της συντριβής δεν ήταν άμεσα σαφή, αλλά η μακροχρόνια διαμάχη του Πριγκόζιν με τον ρωσικό στρατό και η ένοπλη εξέγερση της οποίας ηγήθηκε τον Ιούνιο θα έδιναν άφθονο κίνητρο στο ρωσικό κράτος για εκδίκηση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Guardian.

Υπενθυμίζεται πως προ εβδομάδων ο Πριγκόζιν ηγήθηκε μιας αποτυχημένης ανταρσίας κατά των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων τον Ιούνιο.

{https://twitter.com/visegrad24/status/1694394927948415203}

{https://twitter.com/sentdefender/status/1694393105355518089}

ΡωσίαWAGNERΠΡΙΓΚΟΖΙΝνεκρόςΕΠΙΒΑΤΕΣ
Keywords
Αναζητήσεις
prigkozin-nekros-o-archigos-tis-wagner-se-aeroporiko-dystychima.htm
Τυχαία Θέματα