Πούτιν: Οι ρωσικές δυνάμεις ενεργούν θαρραλέα και αποτελεσματικά στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις που φέρουν εις πέρας τη στρατιωτική εκστρατεία της Μόσχας στην Ουκρανία ενεργούν θαρραλέα και αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα όπλα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Ρωσία απέστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο μιας ‘ειδικής επιχείρησης’ όπως τη χαρακτηρίζει για την αποστρατιωτικοποίηση και την ‘αποναζιστικοποίηση’ της γειτονικής

της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προβάλλουν ισχυρή αντίσταση και η Δύση έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις στη Ρωσία σε μια προσπάθεια να την αναγκάσει να αποσύρει τις δυνάμεις της.

Ο Πούτιν δήλωσε ακόμη ότι η "στρατιωτική επιχείρηση" της Μόσχας στην Ουκρανία θα πετύχει αναμφίβολα τους στόχους της.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο Πούτιν φέρεται να δήλωσε ότι η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση για την προστασία της Ρωσίας και ότι η σύγκρουση με τις αντιρωσικές δυνάμεις της Ουκρανίας ήταν αναπόφευκτη.

Η Ρωσία και η Λευκορωσία θα συνεργαστούν σε έργα υποδομής στο διάστημα, ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

ΠουτινΡωσίαΟυκρανία
Keywords
Τυχαία Θέματα