Πούτιν: Οι επιθέσεις με drones στόχευαν «πολιτικούς στόχους»

«Πολιτικούς στόχους» είχαν στο επίκεντρό τους οι επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της Μόσχας, σύμφωνα με όσα δήλωσε νωρίτερα σήμερα (30/5) ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πούτιν χαρακτήρισε τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τρομοκρατική πράξη, ενώ αφού ισχυρίσθηκε ότι η Ρωσία πλήττει μόνο στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία, είπε ότι δεν είναι η Ρωσία που άρχισε τον πόλεμο

στον Ντονμπάς το 2014 αλλά το καθεστώς του Κιέβου.

Παράλληλα, όπως μεταδόθηκε από κρατικά κανάλια της Ρωσίας, ο Πούτιν σημείωσε ότι σε αντίθεση με τον ουκρανικό στρατό, ο ρωσικός στρατός καταφέρει μόνο υψηλής ακρίβειας πλήγματα σε στρατιωτικές υποδομές και μια από αυτές ήταν το «επιτελείο της στρατιωτικής κατασκοπείας της Ουκρανίας, το οποίο επλήγη πριν από δύο ή τρεις ημέρες».

«Σε απάντηση, το καθεστώς του Κιέβου επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο, τον δρόμο του εκφοβισμού της Ρωσίας του εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών και πλήγματα σε πολυκατοικίες. Αυτό φυσικά είναι ένα σαφές γνώρισμα τρομοκρατικής δραστηριότητας», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πολλά κτίρια στη Μόσχα, προκαλώντας μικρές ζημιές και αναγκάζοντας ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Το περιστατικό έρχεται εβδομάδες μετά την έκρηξη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το Κρεμλίνο -μια επίθεση για την οποία η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία, αν και το Κίεβο αρνήθηκε την ευθύνη - και μετά από έντονες ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας αυτόν τον μήνα.

ΠουτινDRONEΟυκρανίαΡωσία
Keywords
Αναζητήσεις
poutin-oi-epitheseis-me-drones-stochevan-politikous-stochous.htm
Τυχαία Θέματα