Πούτιν: Η νίκη μας στην Ουκρανία είναι «αναπόφευκτη»

Σίγουρος για τη νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία δήλωσε σήμερα (18/1) ότι είναι ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε εργοστάσιο όπλων στην Αγία Πετρούπολη.

«Η νίκη είναι εξασφαλισμένη, δεν έχω καμία αμφιβολία γι’ αυτό», σημείωσε ο ίδιος, ενώ υποστήριξε ότι οι ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία έχουν σκοπό να σταματήσουν έναν «πόλεμο» που μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία εδώ και πολλά χρόνια.

Συμμετέχοντας σε συνάντηση με βετεράνους, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε

ότι η χώρα του επιδιώκει εδώ και καιρό να διαπραγματευτεί μια διευθέτηση της σύγκρουσης στο Ντονμπάς της Ουκρανίας. «Οι μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν βαρέα όπλα, πυροβολικό, τανκς και αεροσκάφη δεν έχουν σταματήσει στο Ντονμπάς από το 2014. Το μόνο που κάνουμε σήμερα, ως μέρος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, είναι μια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο. Αυτό είναι το νόημα της επιχείρησής μας – η προστασία των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές», είπε.

«Ιστορικά εδάφη της Ρωσίας τα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Πούτιν χαρακτήρισε τα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας «ιστορικά εδάφη» της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι η Μόσχα αποδέχθηκε την απώλειά τους μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Όπως υποστήριξε, η αποστολή στρατευμάτων στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, ήταν απαραίτητη για την προστασία των ρωσόφωνων και τη διεξαγωγή «αποστρατιωτικοποίησης» και «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας για να αποτραπεί η απειλή για τη Ρωσία.

ΠουτινΡωσίαΟυκρανίαπόλεμος
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα