ΠΟΥ: Η επιδημία λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις - Εξάπλωση στην Αφρική

Σε νέα ανακοίνωση προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναφορικά με τις διαστάσεις που λαμβάνει ο κορονοϊός, δεδομένου ότι η επιδημία εξαπλώθηκε σήμερα και στην Αφρική.

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ, το ξέσπασμα της επιδημίας του Covid-19 «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις», μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του κορονοϊού στην Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική, επαναλαμβάνοντας

ότι «ο ιός μπορεί να πλήξει τις περισσότερες, αν όχι, όλες τις χώρες».

«Στη Νιγηρία, Ιταλός είναι το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού που δεν εξετάστηκε κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Λάγκος και κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας προτού ασθενήσει και πάει σε νοσοκομείο», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Οσάγκιε Εχανίρε.

Ο Ιταλός, που εργάζεται στη Νιγηρία, έφτασε στο Λάγκος από το Μιλάνο στο βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου και δεν είχε συμπτώματα όταν προσγειώθηκε το αεροπλάνο του. «Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και δεν παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα», διαβεβαίωσε ο υπουργός, διευκρινίζοντας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «νοσηλεύεται σε κέντρο που ειδικεύεται στις μολυσματικές ασθένειες». Τώρα, οι αρχές αναζητούν τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης, αλλά και όλους όσους συνάντησε προτού τελικά νοσήσει.

Σημειώνεται ότι η Νιγηρία είναι η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, με σχεδόν 200 εκατομμύρια κατοίκους, είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη και μία από τις χώρες με το πιο ευάλωτο σύστημα υγείας παγκοσμίως.

Παγκόσμιος Οργανισμός ΥγείαςκορονοιόςΝιγηρία
Keywords
Τυχαία Θέματα