Πόσοι πελάτες επιτρέπονται σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Αλλάζει το πλαφόν πελατών που θα επιτρέπεται από σήμερα (13/9) να βρίσκονται εντός των καταστημάτων τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, κλ.π), των εμπορικών και των εμπορικών κέντρων.

Πιο συγκεκριμένα με βάση τη νέα υπουργική απόφαση για τα καταστήματα τροφίμων επιτρέπεται η παρουσία: ενός ατόμου για κάθε 9 τ.μ. (από 16 τ.μ. που ίσχυε) στον κύριο χώρο του καταστήματος (εξαιρούνται βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία και χώροι στάθμευσης).
Επίσης δεν προσμετράται ο πληθυσμός που προσέρχεται για την παραλαβή αυτοδιαγνωστικού τεστ, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιεί εμπορική συναλλαγή. Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30.Στα εμπορικά καταστήματα συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop από σήμερα επιτρέπεται η παρουσία: Ενός ατόμου ανά 9 τ.μ. (από 16 τ.μ. που ίσχυε) εντός του καταστήματος, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους η αναλογία ορίζεται σε έναν πελάτη ανά 5 τ.μ. Ειδικώς στα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται η ταυτόχρονη παρουσία έως 6 πελατών σε χώρους εμβαδού έως 100 τ.μΠροαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:00 και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των αεροδρομίων της χώρας. Επίσης προβλέπεται η διενέργεια διαγωνιστικού ελέγχου μια φορά την εβδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους με τη μέθοδο του μοριακού ελέγχου ή με τη χρήση rapid test σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές, φαρμακεία, ή ιδιώτη γιατρό με δική τους δαπάνη. Στις λαϊκές αγορές ορίζεται η υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών ή λειτουργία παράλληλων αγορών σε περίπτωση μη επάρκειας του χώρου ως προς την τήρηση των μέτρων απόστασης μεταξύ των πάγκων. Επίσης προβλέπεται η διενέργεια διαγωνιστικού ελέγχου μια φορά την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, σε όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. σούπερ μάρκετπελάτες
Keywords
Τυχαία Θέματα