Πώς υπολογίζεται το επίδομα των 800 ευρώ-Πότε θα καταβληθεί

Όσοι εργαζόμενοι τεθούν σε αναστολή για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο, λόγω της πανδημίας και του νέου lockdown θα λάβουν ποσό της ειδικής αποζημίωσης, 800 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά την επισημοποίηση του lockdown.

Η διαδικασία θα είναι η... γνωστή που ισχύει από το πρώτο lockdown μέχρι και σήμερα μέσω της Εργάνης ενώ οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν στις 20 Δεκεμβρίου.

Όπως έγινε γνωστό,

τα 800 ευρώ θα δοθούν για τους εργαζόμενους με ημερομηνία πρόσληψης έως 4 Νοεμβρίου. Κι αυτό, καθώς το υπουργείο Εργασίας διαπίστωσε κύμα προσλήψεων μετά την ανακοίνωση των μέτρων, τις οποίες θεωρεί "μαϊμού". Ότι δηλαδή έγιναν εικονικές προσλήψεις για να επωφεληθούν συγκεκριμένα άτομα από το επίδομα.

Όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Αττικής που κλείνουν με κρατική εντολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα λάβουν: • 640 ευρώ από το κράτος για 24 ημέρες αναστολής και
• αναλογία μισθού από τον εργοδότη για τις πρώτες 6 ημέρες (5 εργάσιμες Δευτέρα 2 – Παρασκευή 6 Νοεμβρίου).

Αντίστοιχα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που έκλεισαν με κρατική εντολή από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, θα λάβουν για τον Νοέμβριο:

• 746,5 ευρώ από το κράτος για 28 ημέρες αναστολής και

• αναλογία μισθού από τον εργοδότη για την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, όσοι εργαζόμενοι από πληττόμενες επιχειρήσεις δηλωθούν σε αναστολή για 15 ημέρες εντός Νοεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ, ενώ όσοι δηλωθούν σε αναστολή για 20 ημέρες θα λάβουν 533,2 ευρώ κ.ο.κ. Οι δηλώσεις των αναστολών Νοεμβρίου στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» αναμένεται να γίνουν αρχές Δεκεμβρίου – όπως παγίως συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας – ενώ οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού αναμένεται να καταβληθούν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Το δώρο Χριστουγέννων θα πληρωθεί από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου. επίδομα800 ευρώ
Keywords
Τυχαία Θέματα