Πως βλέπουν η αναλυτές το σχέδιο της Alpha Bank

Το πλάνο μετασχηματισμού της Alpha Bank βρέθηκε στο επίκεντρο των χρηματιστηριακών. Οι νέες τιμές - στόχοι για την ελληνική τράπεζα και οι αντιδράσεις των αναλυτών.

Αρχικά, η Bank of America - Merrill Lynch σχολιάζει το στόχο για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROE) 9% το 2022. Ακόμα, στέκεται στο σχέδιο μείωσης των NPEs που θα οδηγήσει

σε πλήγμα στους κεφαλαιακούς δείκτες της τάξεως των 350 μονάδων βάσης αλλά και σε μείωση της λογιστικής αξίας κατά 2 δισ. ευρώ. Διατηρεί τη σύσταση neutral και το στόχο των 2,04 ευρώ .

Η JP Morgan υπογραμμίζει ότι η άνετη κεφαλαιακή θέση της τράπεζας θα επιτρέψει τη μεγαλύτερη τιτλοποίηση NPEs στην ελληνική αγορά, ύψους 12 δισ. ευρώ που είναι υψηλότερη από τις αρχικές προσδοκίες για τιτλοποίηση 8-10 δισ. με αποτέλεσμα να ανοίξει το δρόμο για μείωση του κόστους ρίσκου σε επίπεδα κάτω των 70 μονάδων βάσης ως το 2022 και στο ROE κοντά στο 9%. Διατηρεί τη σύσταση neutral και την τιμή-στόχο στο 1,5 ευρώ.

Από το εγχώριο περιβάλλον, η Eurobank Equities επισημαίνει ότι το στρατηγικό πλάνο της Alpha Bank αντιμετωπίζει διάφορες ανησυχίες της αγοράς, με σημαντικότερη την επίσπευση του ξεκαθαρίσματος στον ισολογισμό. Στην έκθεση τονίζει ακόμα ότι θα χρειαστούν περισσότερες πρωτοβουλίες για τη μείωση των NPEs, θεωρεί ότι οι στόχοι κερδοφορίας είναι ρεαλιστικοί και σημειώνει ότι η ανακοίνωση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την τράπεζα και αναμένεται να τύχει θερμού καλωσορίσματος από την αγορά.

Alpha Bank
Keywords
Τυχαία Θέματα