Πως οι επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, ο κόσμος έχει αντιμετωπίσει φωτιές, καύσωνες και πλημμύρες. Μόλις αρχίσουν οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής να φαίνονται περισσότερο, θα έχουμε παραπάνω από αυτά τα ακραία φαινόμενα.

Προς όφελος του πλανήτη και των επόμενων γενεών είναι αναγκαίο οι πολυεθνικές να παλέψουν με την κλιματική αλλαγή και να αναλάβουν άμεσα δράση.

Ακολούθως, ορισμένοι από τους τρόπους:

Να μειώσουν τις
δικές τους εκπομπές

Στην πρόσφατη συνάντηση του G7, οι ηγέτες των κρατών εστίασαν σε μία μετάβαση στον ηλεκτρισμό που θα δημιουργήσει καθαρές ενεργειακές δουλειές σε όλο τον κόσμο. Δεσμεύτηκαν, επίσης, να φτάσουν στις καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050, να μειώσουν στο ήμισυ τις συνολικές τους εκπομπές μέχρι το 2030 και να προστατέψουν τουλάχιστον το 30% των εκτάσεων και των ωκεανών μέχρι το 2030.

Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να ταιριάξει με τις φιλοδοξίες των κυβερνήσεων, μειώνοντας τις εκπομπές στις εταιρείες τους.

Εκατοντάδες εταιρείες, κυρίως στον τεχνολογικό τομέα, έχουν υποσχεθεί στην χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας.

Να αποκαλύψουν τα ρίσκα και να υιοθετήσουν νέα πρότυπα αναφορών

Οι εταιρείες πρέπει να αναλύσουν τα οικονομικά ρίσκα που τους θέτει η κλιματική αλλαγή και να τα γνωστοποιήσουν στο κοινό.

Οι διεθνείς αγορές χρειάζονται υψηλής ποιότητας, συνεπή και συγκρίσιμα στοιχεία για να καταλάβουν τα ρίσκα, να κατανέμουν αποτελεσματικά τα κεφάλαια και για να χρηματοδοτήσουν την μετάβαση σε μία πιο χαμηλή-σε-άνθρακα οικονομία.

Να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους

Οι εταιρικοί ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπάλληλοι είναι το μεγαλύτερο αγαθό της εταιρείας. Μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, οι εταιρείες μπορούν να αναπτύξουν μία κουλτούρα βιωσιμότητας και να σκέφτονται το περιβάλλον στον πυρήνα της δουλειά τους.

Να υποστηρίζουν πολιτικές για το κλίμα

Οι εταιρείες πρέπει να αξιοποιήσουν την συλλογική τους δύναμη για να υποστηρίζουν δημοσίως τις πολιτικές για το κλίμα, οι οποίες στοχεύουν να φτάσουν τις καθαρές μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.

Η γνώση για το κλίμα πρέπει να γίνει μία βασική ικανότητα των εταιρειών και, συγχρόνως, πρέπει οι εταιρείες να κάνουν ξεκάθαρα βήματα για να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση.

διεθνείς επιχειρήσειςκλιματική αλλαγήπεριβάλλον
Keywords
Τυχαία Θέματα