Πώς ανοίγουν οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου- Ελπίδες στις συνοικιακές αγορές

09:35 5/4/2021 - Πηγή: Reporter

Το μεγάλο καράβι στρίβει δύσκολα αναφέρει ο λαός και αυτό επιβεβαιώνεται στα όσα σχεδιάζουν οι μεγάλες αλυσίδες για τα καταστήματά τους.

Έτσι με βάση τις ανακοινώσεις επιλέγουν συγκριμένα σημεία για να λειτουργήσουν στηρίζοντας και με καμπάνιες προβολής το click away. Κι αυτό γιατί περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση για να ενεργοποιήσουν όλο το δυναμικό τους αλλά και γιατί ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ., σε συνδυασμό με το όριο των 20 ατόμων ανά κατάστημα, επιβαρύνει τα λειτουργικά έξοδα σε

σχέση με τη διατήρηση του προσωπικού σε αναστολή. Αντίθετα δηλαδή με τα μικρά μαγαζιά που σήμερα στο σύνολό τους σηκώνουν ρολά. Εκεί είναι και η ελπίδα για «μάζεμα» τζίρου καθώς ήδη έχουν «ανάψει μηχανές» ως πιο ευέλικτοι αλλά και γιατί μέσα στην πανδημία υπάρχει η τάση για αγορές κοντά στο σπίτι, στις περιφερειακές αγορές έστω κι αν οι μεγάλοι έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες προβολής και εκπτώσεων.

Πάντως, ήδη οι επιχειρήσεις (Public, Kostovolos, Media Markt, Praktiker, Leroy Merlin, Intersport) έχουν ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν ενώ ανοιχτά θα είναι και τα περισσότερα καταστήματα Jumbo. Όπως ενημερώνει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της, θα λειτουργούν με την υπηρεσία του ραντεβού (click inside). Το ραντεβού ισχύει αποκλειστικά μόνο για ένα άτομο και λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» τα ραντεβού εντός του καταστήματος δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τα 30 λεπτά.

Κλειστά θα μείνουν τα πολυκαταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά των Σπάτων, του Αμαρουσίου, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Ο Όμιλος Inditex, με τα καταστήματα Zara, Bershka κτλ θα ανοίξει, με click in store και με click away, Με click away λειτουργούν τα καταστήματα ΙΚΕΑ σε Αεροδρόμιο, Κηφισό και Λάρισα, (ΙΚΕΑ Ιωάννινα από 6/4) αλλά και τα κέντρα παραγγελιών και παραλαβών της αλυσίδας σε Καλαμάτα, Ρόδο, Χανιά και Ηράκλειο ενώ επιπλέον του click away θα προσφέρεται και υπηρεσία click inside στους πελάτες του ΙΚΕΑ Πειραιά και των κέντρων παραγγελιών και παραλαβών (εκτός από το IKEA Πάτρας). Το κατάστημα ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης και το κέντρο παραγγελιών και παραλαβών ΙΚΕΑ της Πάτρας παραμένουν προσωρινά κλειστά.

Παρά το ότι τα Malls όπως και το Attica μένουν κλειστά τα πολυκαταστήματα notos galleries αλλά και τα Hondos Center, θα λειτουργήσουν με ραντεβού (click inside). Ειδικά τα καταστήματα Attica με την ενημέρωση που δίνουν μέσω web δηλώνουν κλειστά και παραπέμπουν σε ηλεκτρονικές ή διαδικτυακές αγορές.

Σημειώνεται ότι η ΚΥA ορίζει ότι στις περιοχές αυξημένου κινδύνου “η λειτουργία των εμπορικών κέντρων (mall), των εκπτωτικών καταστημάτων (outlet), των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου “shop in a shop” πραγματοποιείται μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής των αγαθών με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος κατόπιν ραντεβού (click away)”. Γιώργος ΑλεξάκηςλιανεμπόριοαλυσίδεςΑγορές
Keywords
Τυχαία Θέματα