Πολάκης: Διαψεύδει κόντρα με Κασσελάκη, αλλά διαφωνεί με τα εξοπλιστικά

19:34 1/2/2024 - Πηγή: Reporter

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου το απόγευμα της Πέμπτης (1/2) ο Παύλος Πολάκης διέψευσε πληροφορίες περί νέας ρήξης στη σχέση του με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Πολάκης εξέφρασε ενστάσεις σχετικά με το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πολύ θετικά προσκείμενος στη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ

για τα εξοπλιστικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης δυσαρεστήθηκε από τα στάση Πολάκη και του είπε "αν δεν σου αρέσει, φύγε".

Φυσικά, ο κ. Κασσελάκης δεν τον έδιωξε από το κόμμα, αλλά από την αίθουσα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δημιουργήθηκε ένα ακόμα ρήγμα στις σχέσεις τους, καθώς θυμίζουμε πως πρόσφατα ο Παύλος Πολάκης είχε διαφωνήσει με την ηγεσία του κόμματος για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Παύλος Πολάκης, πάντως, πήγε την Πέμπτη (1/2) στην Πολιτική Γραμματεία και μπροστά στις κάμερες έκανε λόγο για "σενάρια επιστημονικής φαντασίας".

Έπειτα από σχετική ερώτηση σχολίασε σε έντονο ύφος: «Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει ο οποιοσδήποτε συνάδελφός σας, που διεκδικεί μάλλον το Όσκαρ ηλιθιότητας;»

Πρόσθεσε, πάντως, πως έχει αντιρρήσεις για τα F-35:

«Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα τη διάψευση του κ. Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή, οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα, "όχι είναι ψέμα, δεν θα πάρει Τουρκία F-16". Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα μπει και στο πρόγραμμα για τα F-35» υπογράμμισε.

Και προσέθεσε: «Με βάση την ενημέρωση του κ. Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσα θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν, με τι θα τα πάρουμε και εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά; Ρωτάτε με πράγματα τα οποία έχουνε ουσία, στην ουσία εγώ απαντάω, στα υπόλοιπα δεν απαντώ».

Ανεξάρτητα, λοιπόν από τη διάψευση είναι φανερό πως θα ήθελε από τον ΣΥΡΙΖΑ πιο ηχηρή αντιπολίτευση για το θέμα. Αντίθετα, θυμίζουμε ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε μαζί με τον Ναύαρχο Αποστολάκη τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και δήλωσαν τη στήριξή τους στη θωράκιση της χώρας.

Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης έχει σύνθημά του τον όρο "Πατριωτική Αριστερά" και φροντίζει να τον επιβεβαιώνει, αρέσει δεν αρέσει σε όλους εντός του κόμματός του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

#Πολάκης #ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Αναζητήσεις
polakis-diapsevdei-kontra-me-kasselaki-alla-diafonei-me-ta-exoplistika.htm
Τυχαία Θέματα