Ποιες περιοχές της Αττικής είναι στο «κόκκινο»-Η κατάσταση στις ΜΕΘ

Η Αττική βρίσκεται ένα βήμα πριν από το "κόκκινο" τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, Στέλιος Πέτσας τη Δευτέρα και οι επιδημιολόγοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο που θα ανακόψει την εξάπλωση.

Νέα ειδικά μέτρα εφαρμόζονται από σήμερα στην Αττική με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το πιο μεγάλο πρόβλημα καταγράφεται σε γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας.

Τα Κάτω Πατήσια, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και η Κάτω Κυψέλη είναι μεταξύ των περιοχών με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ ολόκληρη η Αττική

βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών, οι οποίοι δίνουν έμφαση στο κέντρο της Αθήνας, στον Δήμο Πειραιά, στον Δήμο Κηφισιάς, αλλά και σε άλλους Δήμους των βορείων προαστίων όπως οι Δήμοι Αμαρουσίου και Φιλοθέης - Ψυχικού.

Δεν αποκλείεται ακόμα και το lockdown εφόσον δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα, με τον Στέλιο Πέτσα να δηλώνει πως πράγματι υπάρχει αυτή η προοπτική, ενώ πρώτα αναμένεται να γίνουν προσπάθειες για να αραιώσει ο κόσμος στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία

Στον «Ευαγγελισμό» και στο «Σωτηρία» οι αλλοδαποί ασθενείς αυξάνονταν συνέχεια τις δύο τελευταίες εβδομάδες μετά από κάθε εφημερία. Στο «Σωτηρία» το 25% των νοσηλευομένων είναι αλλοδαποί ηλικίας κάτω των 30 χρόνων. Στο 5% υπολογίζεται το ποσοστό των αλλοδαπών ασθενών που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ. Στον «Ευαγγελισμό» δε οι αλλοδαποί με λοίμωξη COVID-19 αποτελούν το 55% των νοσηλευομένων, και μάλιστα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 17-25 χρόνων. Στις ΜΕΘ του νοσοκομείου το 15% των σοβαρών περιστατικών και διασωληνωμένων είναι επίσης αλλοδαποί.

Στο μεταξύ το «Ιπποκράτειο» από σήμερα προστίθεται στα νοσοκομεία αναφοράς για τον Covid. Το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, καθώς από τις 75 ΜΕΘ Covid της Αττικής απομένουν ελεύθερες μόνο 12. Οπως ανακοινώθηκε προστίθενται 40 ΜΕΘ Covid μέχρι την Τετάρτη στην Αττική.

Η μεγάλη κάλυψη αυτών των μονάδων αποτελεί πολύ κακό ποιοτικό στοιχείο, σχολίασε ο κ. Σύψας. Μεγάλο είναι το πρόβλημα μετάδοσης του ιού σε μετανάστες - μεγάλο ποσοστό αυτών που νοσηλεύονται ή βρίσκονται σε ΜΕΘ στην Αττική είναι μετανάστες.

ΑΤΤΙΚΗκόκκινοκορονοιόςπανδημίαΕΛΛΑΔΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα