Ποια ελληνική startup έχει βάλει στο... μάτι η Meta

15:14 1/2/2022 - Πηγή: Reporter

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση ελληνικής θυγατρικής εταιρείας, κάτω από την ομπρέλα της οποίας θα μπορούν να μεταφερθούν προοπτικά διεθνείς δραστηριότητες που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται από άλλες χώρες, αλλά και για την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας προηγμένης ηχητικής τεχνολογίας Accusonus, βρίσκεται η μητρική εταιρεία της Facebook, Meta Platforms Inc., σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής".

Σύμφωνα με πληροφορίες

που επικαλείται η εφημερίδα, η Meta Platforms θα εξαγοράσει το 100% της Accusonus από τους ιδρυτές και μετόχους της, Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη, και Μιχάλη Τζάννε, όπως και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατ. ευρώ.

Οι υπογραφές έχει προγραμματιστεί να μπουν, εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Παρασκευή και οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα, ήδη από τον Σεπτέμβριο στελέχη της Meta Platforms ήρθαν σε επαφή με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αξιολογήσουν την προοπτική να ιδρύσουν εδώ θυγατρική και να μεταφέρουν σημαντικότατο αριθμό εργαζομένων τους από άλλες επικράτειες στην Ελλάδα.

Τις σχετικές συζητήσεις και τα ερωτήματα που είχε η ομάδα της αμερικανικής εταιρείας ανέλαβε να συντονίσει και να απαντήσει επιτελείο της κυβέρνησης υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη.

Οι συζητήσεις περιλάμβαναν αναλυτικές παρουσιάσεις τόσο του φορολογικού και εργατικού πλαισίου στην Ελλάδα όσο και της ασφαλιστικής κάλυψης και των παροχών και κινήτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί για να προσελκύσουν αλλοδαπούς εργαζομένους και εταιρείες να μετεγκατασταθούν και να εργάζονται εδώ.

MetaFACEBOOKΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑεξαγορά
Keywords
Τυχαία Θέματα