ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις αναστολές υγειονομικών-Παρών ο Πολάκης

13:44 2/9/2021 - Πηγή: Reporter

Mε αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί σήμερα (2/9) κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ως αντίδραση στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών αλλά και την αναστολή καθηκόντων για ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας.

Από την Τετάρτη ξεκίνησε η επίδοση των πρώτων φύλλων αναστολής καθηκόντων σε εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, περίπου 6.000, ενώ η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο στάσης εργασίας 10.00-15.00,

η οποία αποφασίστηλε από την ΠΟΕΔΗΝ, πραγματοποιείται συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας για την Αττική, στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης για τη Θεσσαλονίκη, και στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων για την περιφέρεια.

Έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους βρίσκονται συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε, ανάμεσα σε άλλους, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αλλά και η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για «δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται στη Δημόσια Υγεία», καλεί τους επαγγελματίες υγείας «έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», ενώ ξεκαθαρίζει ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ».

Αυτήν τη στιγμή οι συγκεντρωμένοι πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή.

ΠΟΕΔΗΝυπ Υγείαςαναστολές υγειονομικών
Keywords
Τυχαία Θέματα