Πνευματικός: Παρερμηνεύτηκαν σκόπιμα τα λεγόμενά μου- Συγγνώμη

19:22 8/6/2023 - Πηγή: Reporter

Διευκρινίσεις μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί «επιλογής ασθενών» έδωσε ο καθηγητής Ιατρικής και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός.

Τα όσα είπε προκάλεσαν αντιδράσεις, με την καθηγήτρια Ιατρικής και υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, να κάνει λόγο για αποκάλυψη σχεδίου της ΝΔ για διαλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης

κάλεσε τον κ. Πνευματικό στο τηλέφωνο και του εξέφρασε την έντονη δυσφορία του.

Ο κ. Πνευματικός προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, ισχυριζόμενος ότι κάποια από τα λεγόμενά του παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν «μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν».

Πάντως, καταλήγει λέγοντας ότι ζητά «ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

Συγκεκριμένα αναφέρει στη δήλωσή του:

«Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣΝΔεκλογές 2023καρκινοπαθείς
Keywords
Αναζητήσεις
pnevmatikos-parermineftikan-kai-diastrevlothikan-skopima-ta-legomena-mou--syngnomi.htm
Τυχαία Θέματα