Πλοίο της Maersk έχασε 750 «κουτιά» εν μέσω καταιγίδας

Η κακοκαιρία στοίχισε σε containership της Maersk εκατοντάδες εμπορευματοκιβώτια, σε ένα ακόμη περιστατικό απώλειας φορτίων από πλοία, τα οποία πλέουν κυρίως στον Ειρηνικό.

Ειδικότερα, στις 16 Ιανουαρίου, το χωρητικότητας 13.100 TEUs, Maersk Essen, έπλεε στον Ειρηνικό, με προορισμό το Λος Άντζελς, όταν έχασε μέχρι και 750 containers. Εκτός από τα απολεσθέντα φορτία, πολλά ακόμη έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές και

πρέπει να αφαιρεθούν, όταν το πλοίο δέσει στο Μεξικό και το λιμάνι Lázaro Cárdenas, ενώ θα υποβληθεί και σε επιθεώρηση για επισκευές.

«Όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και μία αναλυτική αξιολόγηση των φορτίων βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του. Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί η αμερικανική ακτοφυλακή, το νηολόγιο και οι αρμόδιες αρχές» σημείωσε χθες η Maersk σε σχετική δήλωση.

Αύξηση καταγράφουν περιστατικά απωλειών containers ειδικά στον Ειρηνικό, το φετινό χειμώνα. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ισραηλινή ZIM έχασε 76 κουτιά από το ναυλωμένο boxship, E.R. Tianping, το οποίο έπλεε από τη Νότια Κορέα στη Βόρεια Αμερική.

Στις 31 Δεκεμβρίου, το containership Ever Liberal της Evergreen Marine έχασε 36 containers από το πλάι, καθώς βρέθηκε αντιμέτωπο με δυσχερείς καιρικές συνθήκες έξω από τις ακτές της Ιαπωνίας.

Φυσικά το σοβαρότερο περιστατικό είναι αυτό με το boxship ONE Apus, το οποίο έχασε περισσότερα από 1.800 containers, μετά από ισχυρή καταιγίδα στον Ειρηνικό.

ΝΑΥΤΙΛΙΑMaerskcontainershipαπώλεια containershipsφορτίακουτιάεμπορευματοκιβώτια
Keywords
Τυχαία Θέματα