Πληροφορική: Υψηλή ζήτηση στον τομέα Παροχής Υπηρεσιών και Λογισμικού-Οι προοπτικές

11:57 9/5/2024 - Πηγή: Reporter

Έντονη κινητικότητα παρουσιάζει ο κλάδος της πληροφορικής, σημειώνοντας μπαράζ εξαγορών και συγχωνεύσεων την τελευταία τριετία, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει, ως έναν βαθμό, τον συσχετισμό δυνάμεων στην αγορά με την «ενδυνάμωση» εταιρειών του κλάδου, όπως επισημαίνει σε πρόσφατη μελέτη η ICAP CRIF.

Αναφορικά με τις προοπτικές του κλάδου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, αναμένεται περαιτέρω άνοδος της ελληνικής αγοράς πληροφορικής τα προσεχή δύο έτη. Ειδικότερα, βάσει του Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης, ο προϋπολογισμός

για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων είναι αρκετά υψηλός και επικεντρώνεται στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Από την άλλη πλευρά, ο νέος αναπτυξιακός νόμος 4487/2022 αναμένεται να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του κλάδου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Σήμερα, στον κλάδο δραστηριοποιείται πλήθος επιχειρήσεων οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους ως προς το μέγεθος και τα έργα που αναλαμβάνουν, ικανοποιώντας από τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες ενός χρήστη μέχρι τις πλέον εξειδικευμένες επιχειρησιακές απαιτήσεις πληροφορικής.

Ο τομέας της παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής και Λογισμικού κινείται σε ανοδική τροχιά την τελευταία πενταετία, αφού έχει αυξηθεί η ανάγκη για ψηφιακό μετασχηματισμό σε πολλές επιχειρήσεις της χώρας. Σημαντικοί πελάτες του κλάδου αποτελούν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών καθώς και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας.

#ΠΑΡΟΧΗ_ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ_ΚΑΙ_ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ #ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ #ICAP CRIF
Keywords
Τυχαία Θέματα