Πλακιωτάκης: Αναπροσαρμογή στην πληρότητα των πλοίων το επόμενο διάστημα

«Πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις προς τα νησιά», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε στα Παραπολιτικά 90,1 «πως θα πρέπει να διασφαλιστεί η υγεία επιβατών, πληρωμάτων και η υγεία των κατοίκων των νησιών ιδιαίτερα των μικρών νησιών».

Ο υπουργός ανέφερε πως η δυναμικότητα πληρότητας των πλοίων είναι 50% με το τωρινό πρωτόκολλο, ενώ είπε πως το προσεχές διάστημα θα υπάρξει αναπροσαρμογή στην πληρότητα.

Ακόμη ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως «εάν

χρειαστεί η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την ακτοπλοϊα και τους ναυτικούς μας καθώς τα πλοία εξυπηρετούν περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια νησιώτες».

Ερωτηθείς για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, εκτίμησε ότι οι ακτοπλοϊκές εταιρίες θα τοποθετηθούν με κοινωνική ευθύνη απέναντι στους πολίτες.

Αναφορικά με την επιστροφή ναυτικών σε ποντοπόρα πλοία, σημείωσε πως «είναι ένα διεθνές πρόβλημα ενώ είπε πως για τον επαναπατρισμό χρειάζεται να είναι ανοιχτές οι αεροπορικές συνδέσεις».

Για τη κρουαζιέρα, δήλωσε ότι «τα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα σημειώνοντας πως δεν είναι ορατός ο χρόνος που θα επανεκκινήσει ο συγκεκριμένος κλάδος».

Γιάννης ΠλακιωτάκηςακτοπλοϊαΝΑΥΤΙΛΙΑκρουαζιέρα
Keywords
Τυχαία Θέματα