Πέτσας προς Τουρκία: Δεν χρειάζεται να μας τεστάρουν, είμαστε έτοιμοι

10:26 1/2/2020 - Πηγή: Reporter

Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis μπήκε στην ελληνικη υφαλοκρηπίδα την Παρασκευή, πιθανότατα λόγω των καιρικών συνθηκών, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.
Στη συνέχεια ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «δεν χρειάζεται κανείς να μας τεστάρει, είμαστε έτοιμοι».

O
πρωθυπουργός είχε συνεχή ενημέρωση και επικοινωνία με τον υπουργό Άμυνας, ανέφερε και πράγματι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος βρέθηκε και στο Μαξίμου την Παρασκευή γα να ενημερώσει τον κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι το τουρκικό πλοίο Oruc Reis κινείται ανατολικά με κατεύθυνση εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Η κυβέρνηση ενημέρωσε ακόμα ότι «δεν υπήρξε πόντιση καλωδίου ούτε ερευνητικές εργασίες και άρα το όλο περιστατικό είναι σε στάδιο αποδρομής».

Υπενθυμίζεται ότι το Oruc Reis βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να κάνει έρευνες δυτικά της Κύπρου σε περιοχή που είχε δεσμεύσει με NAVTEX η Τουρκία αλλά τελικά κινήθηκε δυτικότερα και βρέθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό έγινε διότι παρασύρθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Oruc ReisΕΛΛΑΔΑΤΟΥΡΚΙΑΠέτσας
Keywords
Τυχαία Θέματα