Πέτσας κατά Τσίπρα: Αν χάσει τις εκλογές,θα πρέπει να παραιτηθεί

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας υποστηρίζοντας πως με την ρητορική που χρησιμοποιεί, όταν χάσει στις επόμενες εκλογές, θα πρέπει να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματός του.

«Θα περιμένουμε να δούμε τον κ. Τσίπρα τι θα κάνει όταν θα χάσει τις επόμενες εκλογές.

Όταν ζητάει να φύγει μια κυβέρνηση γιατί θεωρεί ότι απέτυχε, όταν ζητά μετ’ επιτάσεως πρόωρες εκλογές γι αυτό, όταν γίνουν εκλογές θα πρέπει οι ίδιος να αποχωρήσει αν δεν κερδίσει αυτό το στοίχημα», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν γίνεται καμιά εκλογική προετοιμασία στο υπουργείο Εσωτερικών, ούτε υπάρχει και καμιά σκέψη για αλλαγή στο χρόνο διεξαγωγής τους, επισημαίνοντας πως μόλις πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός είπε πως οι κάλπες θα στηθούν στην τετραετία.

Για τον εκλογικό νόμο, υπογράμμισε ότι δεν θα αλλάξει, ψηφίστηκε από αυτή την κυβέρνηση, είναι λιγότερο ενισχυμένος, αλλά η κυβέρνηση εκτιμά ότι το στοίχημα της αυτοδυναμίας θα κερδηθεί.

«Έχουμε δώσει πάνω από μια μονάδα του ΑΕΠ στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων»

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση από το Σεπτέμβριο και μετά στηρίζει συνεχώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

«Συνολικά έχουμε δώσει 2 δισ. ευρώ, πάνω από μια μονάδα του ΑΕΠ για τη στήριξη, είτε μέσω επιδότησης στο ρεύμα και το αέριο ή για την αναπροσαρμογή στους στους αγρότες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Το οικονομικό επιτελείο, πρόσθεσε, μπορεί να στηρίξει την οικονομία για όσο χρειαστεί γιατί υπάρχει εμπιστοσύνη πια στην ελληνική οικονομία.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως η κυβέρνηση προχωρά παράλληλα σε κινήσεις για να μένουν περισσότερα στην τσέπη πολιτών, με μείωση φόρων και αύξηση κατώτατου μισθού.

Ακόμα, όσον αφορά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, παραδέχθηκε ότι «σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε έλλειψη εμπειρίας».

ΤσίπραςΠέτσαςεκλογέςΕνέργεια
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέτσας, Τσίπρα,petsas, tsipra