Πέτσας: Ενοίκιο στους ιδιοκτήτες των χώρων που επιτάσσονται- Διαμαρτυρία νησιωτών

Την ώρα που οι νησιώτες διαμαρτύρονταν στους δρόμους της Αθήνας για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, η κυβέρνηση διά στόματος, Στέλιου Πέτσα ανακοίνωσε πως οι ιδιοκτήτες των χώρων που επιτάσσονται για να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα, θα αποζημιωθούν.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε εξαντλητικό διάλογο 2,5 μηνών με τους φορείς των νησιών για τα κλειστά κέντρα και πλέον δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο και πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση.

Ο

κ. Πέτσας δήλωσε ότι υπήρξε καθυστέρηση όσον αφορά στις κλειστές δομές, επειδή προηγήθηκε διάλογος με τους φορείς. Συνεπώς, σχολίασε "δεν αιφνιδιάσαμε κανέναν".

Ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των νησιών δεν θα επιμείνουν στην απόφαση τους να σταματήσουν την επαφή τους με την Κυβέρνηση.

Για την επίταξη, τόνισε ότι από την στιγμή που δεν υπήρξε πρόταση από τους φορείς, έπρεπε κάποιος να πάρει την απόφαση.

Διευκρίνισε, επίσης, ότι δεν πρόκειται για δήμευση των συγκεκριμένων περιοχών αλλά ουσιαστικά για επινοικίαση τους για τρία χρόνια, λέγοντας ότι οι ιδιοκτήτες θα παίρνουν ενοίκια. Επανέλαβε, μάλιστα, ότι θα κλείσουν οι σημερινές ανοικτές δομές.

Στους δρόμους οι νησιώτες

Πάντως, οι νησιώτες εντείνουν την πίεση προς την κυβέρνηση. Την Πέμπτη φορείς και κάτοικοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, αλλά και πολίτες της Αθήνας που κατάγονται από εκεί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τη δημιουργία κλειστών κέντρων έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός επιχείρησαν να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες, ωστόσο, αντέδρασαν και οικ Κασιδιάρης και Λαγός αποχώρησαν.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και στα νησιά. Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πολύκεντρο Μανταμάδου κατά της επίταξης 261 στρεμμάτων γης στη θέση Καράβα - Καβακλή για τη δημιουργία νέας δομής. «Με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για να αποτραπεί η κατασκευή της νέας δομής στην επιταγμένη περιοχή. Το ίδιο θα κάνουμε και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Λέσβου. Ούτε στο Καβακλή ούτε πουθενά» δήλωσε ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, στα όρια του οποίου βρίσκεται η επιταγμένη έκταση.

Έντονη ήταν και η αντίδραση στη Χίο από ομάδες κατοίκων ιδιαίτερα της πόλης της Χίου, του Βροντάδου και του χωριού Πιτυός αλλά και κτηνοτρόφους της περιοχής που διαδήλωσαν στον χώρο της θέσης «17» στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισού, διαμαρτυρόμενοι για την επίταξη έκτασης,

ΠέτσαςΕΛΛΑΔΑΝΗΣΙΑμεταναστευτικόΠροσφυγικόΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα