Πέθανε ο Βασίλης Καρράς

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς.

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου, ενώ νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο γνωστός τραγουδιστής αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με κορονοϊό στην εντατική.

Ο Βασίλης Καρράς υπήρξε για πολλές δεκαετίες

ένας από τους δημοφιλείς λαϊκούς τραγουδιστές με τους χιλιάδες θαυμαστές του να γεμίζουν κάθε χώρο όπου εμφανιζόταν.

Ο σπουδαίος τραγουδιστής είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες όταν μάζεψε 17 χιλιάδες κόσμο στο στάδιο Arena στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ ακόμα 5.000 θεατές, έμειναν απέξω καθώς δεν κατάφεραν να βρουν εισιτήριο. Ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος καλλιτέχνης που κατάφερε να γεμίσει το συγκεκριμένο στάδιο.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Καρράς

Ο Βασίλης Κεσογλίδης, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας και στα 16 του έκανε την πρώτη του παρουσία στο τραγούδι, σε ένα νυχτερινό κέντρο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων.

Εκεί άρχισε και την επαγγελματική του καριέρα με πολλούς δίσκους να γίνονται χρυσοί και πλατινένιοι.

Συνεργάστηκε με πολλούς παλιούς και νέους στιχουργούς και συνθέτες όπως οι Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, Γιώργος Θεοφάνους, Αλέκος Χρυσοβέργης Σπύρος Γιατράς, Εύη Δρούτσα, Πάνος Φαλάρας, Χρήστος Δάντης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ηλίας Φιλίππου, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Χρήστος Νικολόπουλος και άλλοι.

Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλα ονόματα του λαϊκού, αλλά και του έντεχνου τραγουδιού, όπως οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και ο Γιάννης Πλούταρχος, μεταξύ άλλων.

Τραγούδια όπως τα: «Δεν πάω πουθενά», «Αστην να λέει», «Θα μου κλείσεις το σπίτι», «Νύχτα ξελογιάστρα», «12 παρά», «Γέλα μου», «Εγώ αγάπη μου εγώ», «Γύρισε» και «Γι' αυτό στάσου» είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια του που έγιναν ανάρπαστα στους λάτρεις του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μία γνήσια λαϊκή φωνή σίγησε. Και ένας γνήσιος Μακεδόνας, ο Βασίλης Καρράς, δεν είναι πια ανάμεσα στους καθημερινούς ανθρώπους για τους οποίους τραγούδησε. Καθημερινός άνθρωπος και ο ίδιος, νομίζω πως δεν θα ήθελε μεγάλα λόγια σε αυτόν τον αποχαιρετισμό.

Αλλά με τις νότες του και την απλότητά του να μείνει στη μνήμη μας βαθιά. Βαθιά όσο ήταν και η φωνή του. Συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και στους αμέτρητους φίλους του.

{https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1738973859028652269}

#ΒΑΣΙΛΗΣ_ΚΑΡΡΑΣ #ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ #θάνατος
Keywords
Αναζητήσεις
pethane-o-vasilis-karras.htm
Τυχαία Θέματα