Πέθανε ο Γενικός Γραμματέας του OPEC Μοχάμεντ Μπαρκίντο

10:21 6/7/2022 - Πηγή: Reporter

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο Νιγηριανός πολιτικός και γενικός γραμματέας του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC), Μοχάμεντ Μπαρκίντο.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Νιγηρίας, Μέλε Κιάρι, ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του Μπαρκίντο με ανάρτησή του στο Twitter. H είδηση επιβεβαιώθηκε και από δύο πηγές στον OPEC.

«Χάσαμε τον αξιότιμο Δρ Muhammad Sanusi Barkindo», ανέφερε ο Κιάρι

και πρόσθεσε: «Πέθανε περίπου στις 23.00 χθες, 5 Ιουλίου 2022. Σίγουρα μια μεγάλη απώλεια για την άμεση οικογένειά του, το NNPC, τη χώρα μας τη Νιγηρία, τον ΟΠΕΚ και την παγκόσμια ενεργειακή κοινότητα. Οι ρυθμίσεις ταφής θα ανακοινωθούν σύντομα».

{https://twitter.com/MKKyari/status/1544524688315060227}

Ο απροσδόκητος θάνατος του Μοχάμεντ Μπαρκίντο προκάλεσε έκπληξη στον κόσμο της αγοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, με πολλούς να τον χαρακτηρίζουν ως γίγαντα της βιομηχανίας πετρελαίου. Η καριέρα του αριθμεί πάνω από τέσσερις δεκαετίες.

Είχε διατελέσει στέλεχος στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Νιγηρίας, στην Duke Oil, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Ενέργειας της Νιγηρίας, καθώς και στον OPEC.

θάνατοςνεκρόςΟΠΕΚ
Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα