Πέθανε ο «Sugar Man» Σίξτο Ροντρίγκεζ

20:07 9/8/2023 - Πηγή: Reporter

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 81 ετών άφησε ο Αμερικανός μουσικός, Σίξτο Ροντρίγκεζ. Ο Ροντρίγκεζ έγινε παγκόσμια γνωστός μετά την κυκλοφορία του βραβευμένου με Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Searching for Sugar Man».

Η απίθανη ιστορία της καριέρας του αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ, το οποίο και τον έκανε ευρύτερα γνωστό.

Ο Σίξτο ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες στις ΗΠΑ

για να γίνει ένας... νέος Μπομπ Ντίλαν. Για διάφορους λόγους, όμως, τα πράγματα δεν ήρθαν όπως περίμενε. Η καριέρα του δεν είχε την εξέλιξη που θα ήθελε, ωστόσο, τα τραγούδια του αγαπήθηκαν εν αγνοία του στη Νότια Αφρική.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ για την ιστορία του, το Αναζητώντας τον Sugar Man (Searching for Sugar Man, 2012), οι πωλήσεις των δίσκων του Ροντρίγκεζ ξεπέρασαν τις αντίστοιχες του Έλβις Πρίσλεϊ (Elvis Presley, 1935 - 1977) στη Νότια Αφρική.

Τη δεκαετία του 1990 ορισμένοι Νοτιοαφρικανοί φαν του Ροντρίγκεζ κατάφεραν μετά από μακροχρόνιες έρευνες να τον εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν μαζί του, γεγονός το οποίο οδήγησε σε μια αναπάντεχη αναγέννηση της μουσικής του καριέρας.

Στις 9 Μαΐου 2013 το Πανεπιστήμιο Wayne (WSU) του Ντιτρόιτ, από το οποίο αποφοίτησε ο Ροντρίγκεζ το 1981, του απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα ανθρωπιστικών επιστημών.

ΣΙΞΤΟ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖSUGAR MAN
Keywords
Αναζητήσεις
pethane-o-sugar-man-sixto-rontrigkez.htm
Τυχαία Θέματα