Περού: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός, Ανίμπαλ Τόρες, για «προσωπικούς λόγους»

17:19 3/8/2022 - Πηγή: Reporter

Την παραίτησή του υπέβαλε το πρωί της Τετάρτης (3/8) ο πρωθυπουργός του Περού, Ανίμπαλ Τόρες, καθώς διευρύνονται οι εισαγγελικές έρευνες με επίκεντρο τον Πρόεδρο Πέδρο Καστίγιο.

Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο πρακτορείο Reuters και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, o Τόρες ανέφερε στο Twitter ότι η παραίτησή του οφείλεται

σε «προσωπικούς λόγους».

«Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε, πρώτα ως Υπουργός Δικαιοσύνης και μετά ως Πρωθυπουργός», αναφέρει ο Τόρες σε μέρος της επιστολής που εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

{https://twitter.com/anibaltorresv/status/1554795271715946501}

Ο Τόρες είναι ο τέταρτος πρωθυπουργός που εγκαταλείπει το αξίωμά του εν μέσω των αντιπαραθέσεων γύρω από τον Πέδρο Καστίγιο σχετικά με τις έρευνες που έχει κινήσει ο Εθνικός Εισαγγελέας εναντίον του, κατηγορώντας τον ότι διέπραξε διάφορα εγκλήματα μαζί με το στενό περιβάλλον του στο Κυβερνητικό Μέγαρο.

Ο Καστίγιο θα πρέπει να διορίσει τον πέμπτο πρωθυπουργό από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούλιο. Ανέλαβε την εξουσία το περασμένο έτος με ένα μαρξιστικό-λενινιστικό κόμμα, τρομάζοντας τους επενδυτές, αλλά έκτοτε έχει πραγματοποιήσει μια μετριοπαθή στροφή, διατηρώντας το υπουργείο Οικονομιών στα χέρια ενός τεχνοκράτη.

ΠερούπρωθυπουργόςΑΝΙΜΠΑΛ ΤΟΡΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα